De beste nieuwjaarswens is dit jaar de jaarwisseling vieren in kleine kring

Foto: Heusden Nieuws

Met oud en nieuw wensen we onze dierbaren veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar. Die nieuwjaarswens heeft door de lange coronamaanden een nieuwe betekenis gekregen. Gelukkig kunnen we met zijn allen iets doen om van 2021 een beter jaar te maken dan 2020. Vanzelfsprekend tolereren we geen geweld tegen hulpverleners, die hard werken om deze jaarwisseling rustig te laten verlopen.

Door de nog altijd hoge druk op de ziekenhuizen en de zorg vragen we je dit jaar om de jaarwisseling in kleine, huiselijke kring te vieren. Je mag maximaal thuis twee personen ontvangen, kinderen onder de 13 jaar uitgezonderd. Hiermee voorkomen we verdere besmettingen met het coronavirus. Het niet afsteken van vuurwerk, het niet schieten met carbid en het niet stoken van vreugdevuren voorkomt groepsvorming en extra slachtoffers, die de ziekenhuizen er nu écht niet bij kunnen hebben. Als we ons allemaal houden aan de maatregelen dragen we bij aan het dempen van de tweede coronagolf die ons land de afgelopen maanden overspoelde.

Locoburgemeester Kees van Bokhoven: Vier het in kleine kring
De afgelopen maanden hebben we met onze lokale campagne “Hoe corona ons leven op zijn kop zette” inwoners van onze eigen gemeente aan het woord gelaten, die direct door de coronacrisis zijn geraakt. Zij vertelden over ziek geworden of overleden familieleden, over hun bedrijf dat het heel moeilijk kreeg of over de lange uren die ze maakt in het ziekenhuis of verzorgingstehuis. “Ik hoop dat we er samen, door de jaarwisseling in kleine kring te vieren, voor kunnen zorgen dat we begin 2021 niet opnieuw zulke filmpjes hoeven te zien”, zegt locoburgemeester Kees van Bokhoven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties