Compensatie voor organisatie die in voortbestaan bedreigd worden kan tot 1 februari

Foto: Heusden Nieuws

Veel maatschappelijke organisaties en verenigingen op het gebied van welzijn, sport en cultuur zijn door corona in zwaar weer terecht gekomen. Sommige worden zelfs in hun voortbestaan bedreigd. Om met name deze laatste groep, waar nodig financieel te ondersteunen, heeft de gemeente Heusden tijdelijk beleid ontwikkeld. De organisaties kunnen tot 1 februari a.s. een aanvraag indienen voor deze coronacompensatie.

Niet alle maatschappelijke organisaties en verenigingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen, komen in aanmerking voor de compensatie. Het college heeft besloten zich vooral te richten op die organisaties die financieel serieus in de problemen zijn gekomen vanwege de coronacrisis en in hun voortbestaan bedreigd worden. Het college kiest daarmee dus nadrukkelijk voor maatwerk.

Om te kunnen toetsen of een organisatie al dan niet in aanmerking komt voor de compensatie is de beleidsregel ‘Subsidie Coronacompensatie voor maatschappelijke organisaties en verenigingen’ opgesteld. Hierin zijn zowel de doelstellingen als de procedures en criteria vastgelegd.

Uitsluitsel
Organisaties en verenigingen die vóór 1 februari a.s. een aanvraag hebben ingediend, krijgen uiterlijk 1 mei a.s. uitsluitsel. De compensatieregeling heeft betrekking op de periode van 1 maart tot en met 31 december 2020.

Aanvragen kunnen gemaild worden naar [email protected], onder vermelding van ‘coronacompensatie maatschappelijke organisaties en verenigingen’. De beleidsregel met criteria en procedures vind je hieronder.

beleidsregel compensatieregeling 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties