Week van de AfvalHelden

Foto: Gemeente Heusden

Van 1 tot 7 maart is het de landelijke Week van de AfvalHelden. Tijdens deze week staan de medewerkers uit de afvalbranche centraal. Ook de gemeente Heusden doet hieraan mee. Zij zetten de medewerkers die met afval te maken hebben in die week extra in het zonnetje!

De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Medewerkers uit deze branche zijn essentieel voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Direct werd de afvalsector als vitaal aangemerkt. Er verschenen steeds vaker berichten waarin inwoners hun waardering voor het werk van de mannen en vrouwen in de sector toonden. Er stonden taartjes klaar, koffie werd geschonken en kindertekeningen prijkten op de afvalzakken. Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers die hard aan de slag zijn.

Maar wat NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO betreft moet het daar niet bij blijven. Iedereen in de afvalsector verdient dagelijks waardering, daar is geen crisis voor nodig. Want hoe zou Nederland er zonder hen uitzien?

Daarom lanceren deze partijen in 2021 de Week van de AfvalHelden. Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze. Onder een AfvalHeld verstaan zij iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. Gedurende deze week staan zij in het zonnetje. De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door een drukke stad weet te banen. De groenmedewerker die zorgt dat het groen in de stad aangelegd en onderhouden wordt. De verwerker die het afval veilig en milieuhygiënisch omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iedere afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt. En met hen nog vele anderen!

Zie je de Helden van de Buitendienst zoals groenmedewerkers, prullenbakken legers en medewerkers van de Milieustraat , geef ze een vriendelijke blik of een opgestoken duim. Vergeet ook de medewerkers van de Afvalstoffendienst en de vrijwillige zwerfafvalpakkers (ZAP-ers) niet, ook zij verdienen een dikke duim

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen