Hondenpoep ergernis nummer één

Foto: Pixabay

Hondenpoep is ergernis nummer één in Nederland. Voor heel veel inwoners van de gemeente Heusden is dat niet anders. De klachten hierover zijn ook terecht, alleen de oplossing van dit probleem is vaak lastig en waarschijnlijk ook een utopie. Het probleem zit namelijk niet bij de hond, maar bij het baasje. Die is verplicht de hondenpoep netjes op te ruimen en dat wordt vaak ‘even’ vergeten, of brutaalweg gewoon niet gedaan.

Door de coronapandemie is het hondenbezit toegenomen. Onderstaand alle regels nog eens op een rijtje:
• Binnen de bebouwde kom is jouw hond altijd aangelijnd. Op een hondenuitrenveld mag jouw hond loslopen.
• Binnen de bebouwde kom ruim je overal de poep van jouw hond op. Ook op een hondenuitrenveld!
• Tijdens het uitlaten heb je altijd iets bij waarmee je de hondenpoep kunt opruimen zoals een plastic zakje of hondenpoepgrijper.
• Je mag een hond alleen uitlaten op plekken waar het is toegestaan. Dus niet op een speelplaats, speelweide of in een zandbak voor kinderen.
• Hondenpoep mag niet in het riool worden weggegooid. Gooi het in de hondenpoepcontainers of neem het mee naar huis en gooi het bij het restafval.

Hondenpoepcontainer
Om je te helpen bij de opruimplicht, staan er in de hele gemeente speciale hondenpoepcontainers waar je de zakjes met hondenpoep weg kunt gooien. De containers herken je aan de speciale sticker op de voorkant. Zijn er op jouw uitlaatroute te weinig hondenpoepcontainers neem dan contact op met de gemeente. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Boete
Als je in overtreding bent, kan dat een boete opleveren van € 109. Toch zeker de moeite waard om je dan toch maar aan de regels te houden. Los van het feit dat je jezelf een behoorlijke boete kunt besparen werk je ook mee aan het voorkomen van veel ergernissen bij medebewoners en werk je mee aan een schone en veilige woonomgeving.

Bron: gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen