Piet Vromans Heusdenaar van het jaar

Foto: Gemeente Heusden

Burgemeester Willemijn van Hees maakte de winnaars (in de categorieën volwassenen en jongeren) bekend tijdens het online Pieck Podium van maandag 5 april. Piet Vromans won in de categorie volwassenen en de Heusdenaartjes van 2020, in de categorie ‘Kinderen/Jongeren’, zijn Jaidy Kuys en Faith Alosery.

 Piet Vromans won in de categorie ‘Volwassenen’. Piet won door zijn jarenlange en inspirerende inzet als secretaris bij De Zonnebloem afdeling Drunen/Elshout. Als secretaris was Piet de spil van de afdeling. Hij bedacht activiteiten die de gasten een onvergetelijke middag of avond bezorgden. Daarnaast doet Piet nog meer vrijwilligerswerk voor onder andere Stichting Fietsmaatjes, het carnaval in Elshout, het Gilde in Udenhout, voor diverse scholen, en nog veel meer. Dat alles naast de mantelzorg voor zijn vrouw José. Hij is dus echt een doener die zélf een keer in het zonnetje gezet mag worden. Piet mag met recht de titel Heusdenaar van het jaar 2020 dragen.

Heusdenaartjes van 2020 in de categorie ‘Kinderen/Jongeren’ werden Jaidy Kuys en Faith Alosery. Samen gingen zij op pad om geld in te zamelen voor stichting KIKA. Waarom KIKA? Jaidy en Faith vinden het belangrijk dat onderzoeken naar kinderen met kanker door kunnen gaan. “En natuurlijk omdat KIKA kinderen met kanker helpt om ze beter te behandelen en hen te genezen.” Jaidy en Faith klopten bij heel veel deuren aan om lege flessen in te zamelen. Het opgeleverde statiegeld doneerden ze daarna aan KIKA. Deze prestatie leverde hen de titel Heusdenaartje van het jaar 2020 op.

Stemronde
Tot halverwege maart konden inwoners stemmen op de Heusdenaar van het jaar 2020. Er werd massaal gestemd: in totaal meer dan 4000 stemmen. Door de huidige coronamaatregelen kon de gemeente Heusden de winnaars niet tijdens een publieksevenement bekendmaken. Gelukkig was er een goed online en cultureel alternatief: het Pieck Podium.

Tussen de optredens door kregen alle 17 genomineerden een eigen podium. In een vooraf opgenomen filmpje lieten zij weten waarom zij genomineerd zijn. Burgemeester Willemijn van Hees maakte de winnaars aan het einde van het programma bekend waardoor de spanning bij de genomineerden tijdens de uitzending natuurlijk steeg.

Pieck Podium
Het net gestarte Pieck Podium is een online podium waarbij creatievelingen, dansers, performers en bandjes de kans krijgen om zichzelf te laten zien aan het publiek. Het wordt georganiseerd door het Pieck, hèt centrum voor de kunsten in de gemeente Heusden. Ook dit keer was het een avond vol entertainment waar iedereen van kon genieten.

Heusdenaren bos
Dit jaar krijgen de winnaars een unieke prijs: een boom in het toekomstige ‘bos van de Heusdenaren’. We zoeken  druk naar een geschikte plek voor een  bos, op een herkenbare openbare plek, die voor inwoners makkelijk bereikbaar is. Een bos waarin we de komende jaren bomen kunnen planten voor al die toonaangevende Heusdenaren.

Terugkijken
Uitzending gemist? Kijk deze terug via www.heusden.nl/heusdenaarvanhetjaar .

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Reacties