Stichting Handelshuys Bijzonder Heusden krijgt Doenerstaart

Foto: Gemeente Heusden

Afgelopen maandag werd weer een Doenerstaart uitgereikt en deze keer reikte wethouder Peter van Steen een taart uit aan het bestuur van de Stichting Handelshuys Bijzonder Heusden. Dit is een initiatief van ondernemersechtpaar Jolanda en Lucas Vermeulen. In het pand naast hun bakkerij Bakkertje Deeg wordt een ruimte gemaakt met daarin een ‘winkelstraatje’, met winkeltjes waar ‘verloren’ producten worden verkocht.

De winkeltjes hebben een nostalgische en typisch Oud-Hollandse uitstraling en worden, onder professionele begeleiding, gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee biedt het ook dagbesteding aan deze doelgroep.

Stichting Handelshuys Bijzonder Heusden biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding de ruimte om zich te ontwikkelen in een zinvolle, leerzame en vreugdevolle dagbesteding. Voor de invulling  wordt vooral gekeken naar de kwaliteiten en talenten van het individu zodat zij op eigen niveau in hun kracht worden gezet en kunnen stralen. Door middel van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan worden de wensen en doelen gesteld met, indien nodig, de benodigde hulp(middelen). Het familiegevoel binnen het team, waarin verjaardagen, mijlpalen en andere hoogtepunten gevierd worden, is een belangrijke factor.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar mede-eigenaren en ambassadeurs om dit bijzondere project te laten slagen. Meer hierover lees je op www.bijzonderheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen