Nieuws van Plan Steenenburg

Foto: Gem Heusden

In het najaar is het zover! Dan gaat de eerste fase met 25 ruime kavels van Landgoed Steenenburg in de verkoop. Een uniek gebied met volop ruimte voor een droomhuis midden in de natuur en nabij Kasteel d’Oultremont die de locatie extra allure geeft.

Droom je er over om hier ooit te komen wonen? Volg de laatste ontwikkelingen door je ook in te schrijven voor de online nieuwsbrief van De Kavelwinkel en de online nieuwsbrief over Steenenburg van Klijsen Makelaars & Adviseurs. Deze makelaar begeleidt namelijk samen met De Kavelwinkel de verkoop van deze kavels. We verwachten in oktober 2021 te starten met de verkoop van de eerste fase. Deze kavels variëren in grootte van ongeveer 800 m2 tot ruim 1.350 m2 groot. Twee van deze kavels zijn gereserveerd door Kelders Beheer op basis van afspraken uit 2018. De overige 23 kavels worden per loting verkocht en zullen binnen de bandbreedte van € 400.000 en € 650.000 vrij op naam worden aangeboden. De specifieke kavelprijzen worden op een later moment bekendgemaakt. Naar verwachting is het gebied in het voorjaar van 2022 bouwrijp inclusief aanleg van de tijdelijke bouwweg.
Meer informatie over Steenenburg en de verkoop van de kavels vind je bij de veelgestelde vragen op www.heusden.nl.

Onderhoud bruggen
De bruggen op het landgoed zijn toe aan onderhoud. Het werk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Wallaard uit Noordeloos. Zijn werkzaamheden zijn divers. Van het herstellen, het verduurzamen en in goede conditie brengen van de leuningen tot het vervangen van brugdekdelen en herstellen van betonschades. Ook de leuning op de keerwand en de poort voor het kasteel worden aangepakt. Het uiterlijk passen we ook enigszins aan. De blauwe ‘Land van Ooit’-kleur wordt vervangen door dezelfde donkergroene kleur als de luiken van het kasteel.

Planning en locaties
Van 1 september tot eind oktober 2021 vindt er onderhoud plaats aan de bruggen. Er worden 3 houten bruggen, één betonnen brug (naar hoofdingang kasteel) èn de brug aan het einde van de voormalige toegangsweg van het Land van Ooit aangepakt. Op de kaart zijn de locaties met een ster aangegeven. De betonnen brug ten zuiden van het kasteel en de houten brug aan het einde van het 1000-stappenlaantje zijn niet meegenomen, omdat nog niet bekend is hoe dit gebied wordt ingericht.

Ingezonden foto’s
In de vorige nieuwsbrief hadden we een oproepje geplaatst om je mooiste foto’s van het kasteel en/of landgoed Steenenburg naar ons te mailen via [email protected]. Inmiddels hebben we verschillende prachtige foto’s ontvangen: hartelijk bedankt hiervoor! In deze en komende nieuwsbrieven en op de website van Steenenburg delen we deze (in de komende periode) graag met jullie. Insturen van foto’s van Steenenburg kan nog steeds via [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen