Subsidie voor creatieve makers in gemeente Heusden

Foto: Pixabay

Het college heeft besloten om lokale creatieve makers te ondersteunen met een tijdelijke subsidieregeling. Vanwege de effecten van de coronapandemie hebben professionele kunstenaars, die niet in aanmerking kwamen voor de landelijke steunpakketten, hun inkomen geheel of gedeeltelijk wegvallen zien vallen.

Deze subsidieregeling biedt de mogelijkheid voor (semi)professionele creatieve makers een aanvraag in te dienen voor een creatieve activiteit, die ze samen met of voor inwoners organiseren. Denk aan het organiseren van een concert of expositie. Het ondersteunen van kunst en cultuur en door hier inwoners bij te betrekken, vergroot ook de leefbaarheid in de gemeente. De activiteit moet wel voldoen aan de geldende coronamaatregelen.

Voorwaarden
Ben jij een creatieve maker? Dan kun je tot uiterlijk 30 november 2021 een aanvraag indienen voor een creatieve activiteit voor of met inwoners. Dit doe je via de website www.heusden.nl/creatievemakers. Je kunt maximaal € 1.500 aan subsidie aanvragen. De activiteit moet voor 31 juli 2022 georganiseerd of gestart zijn in de gemeente Heusden. Binnen 8 weken na ontvangst van de volledige aanvraag volgt het besluit, waarna het bedrag binnen 4 weken na het besluit wordt overgemaakt. Je kunt de subsidie niet met terugwerkende kracht aanvragen voor activiteiten die al zijn geweest.

Wat is een creatieve maker?
De regeling richt zich op (semi)professionele makers (professionele uitvoerders van kunst en cultuur) die voor minimaal 50% van hun levensonderhoud afhankelijk zijn van verdiensten door creatieve uitingen (zzp, loondienst o.i.d.). De maker moet gevestigd zijn in de gemeente Heusden. Amateurkunstenaars en andere makers die hun creatieve uiting (grotendeels) op vrijwillige basis c.q. zonder beroepsmatig doel uitoefenen zijn uitgezonderd van de subsidieregeling

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen