Lokaal Preventieakkoord is ondertekend

Het Nationaal Preventieakkoord is in november 2018 ondertekend. In navolging van het Nationaal Preventieakkoord is er in de gemeente Heusden een Lokaal Preventieakkoord opgesteld. Verschillende partners op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en sport, maar ook ondernemers, inwoners en gemeente zijn afgelopen maanden met elkaar in gesprek gegaan om de belangrijkste gezondheidsvraagstukken en -uitdagingen te benoemen en concrete actiepunten te formuleren.

Er zijn afspraken gemaakt op basis van vier pijlers:

Het Lokaal Preventieakkoord is donderdagavond ondertekend door de partijen die een actieve bijdrage leverden aan de totstandkoming van het akkoord. De Ondertekening had plaats tijdens een bijeenkomst in de kantine van sporthal Dillenburcht in Drunen.

Na ondertekening van het akkoord gaan de partijen samen aan de slag met de uitvoering. Voor de komende drie jaar is daarvoor uitvoeringsbudget beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het Nationaal Preventieakkoord bestaat uit afspraken en maatregelen met als doel: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aanpakken. Meer dan 70 organisaties hebben zich gecommitteerd, de VNG is een van de ondertekenaars. Voor gemeenten is een lokaal preventieakkoord dé kans om zich meer in te zetten voor gezondheidspreventie. Het bevat concrete maatregelen om roken, overgewicht en overmatig alcoholgebruik tegen te gaan. Daarnaast is er ruimte om in te zetten op achterliggende problematiek zoals schulden, armoede en eenzaamheid. De gemeente of regio bepaalt zelf welke problematiek centraal staat: de lokale behoefte is vaak leidend.

Wil Gulpen van HeusdenNieuws was aanwezig bij de ondertekeing.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen