Geen bezuiniging voor de gemeente Heusden

Foto: Ad Kraamer

Waar de gemeente Heusden nu mee bezig is gaat gewoon door tot de verkiezingen van volgend jaar. Nieuwe keuze kunnen daarna pas gemaakt worden, waarbij de gemeente meer geld uit kan geven.

Het is nog niet helemaal zeker maar het ziet er naar uit dat de gemeente Heusden de komende jaren kan rekenen op 5 miljoen euro extra van het rijk. Verder vallen de kosten die gemaakt zijn door de corona voor Heusden mee te vallen dankzij de compensatie van het Rijk.
Andere meevallers zijn de afvalstoffenheffing: die gaat omlaag voor de gemeente en dus ook voor alle inwoners gaat het tarief voor restafval van 2,30 euro naar 1,90 euro. Voor het vastrecht is een huishouden gemiddeld achttien euro per jaar goedkoper uit.

Er zijn nog wel plannen die de gemeente in de kast heeft staan waar geld naar toe kan gaan: aanpak van ondermijning, meer aandacht voor wegen en groen, verhuizing van de bieb in Drunen, huisvesting van scholen, plannen voor multifunctionele accommodaties in Oudheusen en Elshout, plannen rond sportpark De Schroef en De Hoge Heide, bouw van een sportzaal op De Grassen en het opzet van de nieuwe jeugdhulp.
De Heusdense politiek zal volgend jaar ongeveer nog zo’n 170.000 euro vrij besteden te hebben.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen