Maand van de Ontmoeting: Klein gebaar, groot verschil

Foto: Pixabay

De maand oktober staat in het teken van ontmoeten binnen de gemeente Heusden. Onze gemeente barst van de verenigingen, stichtingen, clubs en activiteiten. Met ruim 150 verenigingen, stichtingen en clubs en alleen al deze maand meer dan tweehonderd activiteiten is er altijd wel iets waar je bij kunt aansluiten

Een eerste keer bij een bestaande groep aansluiten is leuk maar ook spannend. Nodig daarom gerust eens een ander uit om samen een nieuwe activiteit in het dorp te ontdekken. Neem een vriend of kennis eens mee naar jouw eigen club of nodig een buurtgenoot uit voor een kopje koffie en een praatje. Dit kleine gebaar kan voor iemand een groot verschil maken. Want wist je dat 44% van onze inwoners zich wel eens eenzaam voelt? In iedere kern en van jong tot oud zijn deze gevoelens er.

Klein gebaar
Bij ingrijpende gebeurtenissen ligt eenzaamheid op de loer. Denk aan een scheiding, verlies van een dierbare, pesten of ziekte. Maar ook een verhuizing of geboorte van een eerste kind kunnen voor eenzaamheidsgevoelens zorgen. Ken je iemand die zo’n levens veranderende gebeurtenis heeft mee[1]gemaakt? Weet dan dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Heb je zelf te maken met een ingrijpende gebeurtenis? Je bent altijd welkom bij Bijeen om te kijken welke mogelijkheden er zijn binnen de gemeente of om gewoon je verhaal te doen.

Activiteitenkalender
Op de volgende pagina staat een QR code die je met een smartphone, via de camera, kunt scannen. Je ziet dan welke activiteiten in de kernen worden georganiseerd. Heb je liever een papieren versie? Je kunt een overzicht ophalen in de wijkwinkels en de gemeentehuizen. Kijk op www.komerbijheusden.nl voor meer informatie over de Maand van de Ontmoeting

Doe jij mee?
Stel je zelf het doel om minimaal één iemand uit te nodigen om mee te gaan naar een activiteit. Meer informatie over hulp binnen de gemeente Heusden? Neem contact op met Bijeen via www.bijeenheusden.nl of (073) 78 201 78.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen