Gemeenteraad Heusden stelt begroting 2022 vast

Foto: Ad Kraamer

In de jaarlijkse begrotingsvergadering stelde de gemeenteraad gisteren de begroting 2022 vast. Hiermee verdeelde de gemeenteraad een totaalbudget van € 126 miljoen. Dit is de laatste begroting van de bestuursperiode 2018-2022. Met deze begroting draagt de gemeenteraad de financiën van de gemeente over aan de volgende gemeenteraad en het volgende college. 

>> Begroting 2022 

Vertrekpunt is een gezonde financiële positie
De nieuwe gemeenteraad start met een gezonde financiële positie en daarmee de ruimte om keuzes te maken in de ambities die we als gemeente hebben uitgesproken. Die gezonde financiële positie is een goed vertrekpunt voor het volgende gemeentebestuur.
De afgelopen jaren liepen de kosten voor het sociaal domein op en we maakten anderhalf jaar coronacrisis mee. We hebben serieus gekeken naar bezuinigingen, maar prijzen ons gelukkig dat we ze niet daadwerkelijk hebben hoeven toepassen en dat we ook ambities hebben kunnen waarmaken.
Onze gezonde financiële situatie hebben we bereikt met betaalbare lokale lasten. Ook deze begroting bevat ambities én lokale lasten die tot de lagere van Nederland horen. Uit alle cijfers blijkt, dat komend jaar de kosten voor afvalinzameling lager worden.
>> Voorbeeld van lokale lasten voor een huishouden

Er is genoeg te doen
Het financiële perspectief voor 2022 en verder is positief. We hebben ons geld ook wel nodig. Voor zaken die we móeten doen, zoals onderhoud van de openbare ruimte, huisvesting van het onderwijs, groot onderhoud van wegen en aanpak van wateroverlast. En voor dingen die we wíllen doen, bijvoorbeeld initiatieven voor De Schroef en De Hoge Heide, een multifunctionele accommodatie in Oudheusden en het centrum van Drunen.
We geven in Heusden ons geld uit aan zaken die voor onze inwoners van belang zijn. Die zaken zijn helder: zorgveiligheidwonen en de directe leefomgeving.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen