Hulp voor gedupeerden Toeslagenaffaire

Foto: Pixabay

De toeslagenaffaire domineert al langere tijd het nieuws, en terecht! De Belastingdienst compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Daarom heeft het college besloten om, vooruitlopend op rijksbeleid,  kwijtschelding van gemeentelijke belastingen te verlenen aan de Heusdense huishoudens die ook getroffen zijn.

Het gaat hierbij om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen van openstaande vorderingen die op peildatum 31 december 2020 niet waren voldaan. Wanneer er in 2021 is afbetaald op een schuld die in aanmerking komt voor kwijtschelding dan wordt dit bedrag terugbetaald. Schulden die voor 31 december 2020 zijn afbetaald vallen niet onder de regeling.

In de gemeente Heusden zijn er tot nu toe 50 huishoudens die zich hebben aangemeld als gedupeerde. Tijdens de gesprekken met een medewerker van Bijeen gaven ze aan dat het een stressvolle periode was, maar dat ze nu geen problemen of schulden meer hebben. Het gaat nu goed met ze. In de situaties waar wel behoefte aan ondersteuning of hulpverlening is, biedt Bijeen hulp op maat.

Hulp nodig?
Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij ontstane problemen? Neem dan contact op met Bijeen. Een Bijeen-medewerker zorgt ervoor dat jouw vraag op de juiste plek terechtkomt voor de ondersteuning die nodig is. Denk hierbij aan hulp rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen. Je kunt Bijeen bereiken via telefoonnummer (073) 78 201 78 of per mail

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen