Taalhuis Heusden biedt hulp bij lezen, schrijven, rekenen en digiral vragen

Foto: Taalhuis

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Het missen van deze basisvaardigheden heeft veel gevolgen. Het maakt het lastig om een baan te vinden. Ook zorgt het voor minder grip op geldzaken en een slechte gezondheid. In gemeente Heusden biedt Taalhuis Heusden hulp aan iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of leren omgaan met de computer, tablet of smartphone.

Krachten bundelen
Sinds 2020 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid. Daaronder vallen de ontwikkeling, uitvoering en monitoring van een aanpak waarin laaggeletterden worden gevonden en opgeleid. Dat is een grote opdracht. Gelukkig staan gemeenten er niet alleen voor. In de ‘Vervolgaanpak laaggeletterdheid 2020-2024’ vroeg de Rijksoverheid stichting lezen en schrijven gemeenten te ondersteunen bij de opzet en uitvoering van de aanpak van laaggeletterdheid.

Taalhuis Heusden
Wil je de maatregelen tegen verspreiding van het virus beter leren begrijpen? Of wil je leren hoe je moet mailen en foto’s sturen naar de (klein)kinderen? Dat kan. Taalhuis Heusden biedt hulp aan iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of leren omgaan met de computer, tablet of smartphone. Heb je een vraag op dit gebied of wil je een ander hierbij helpen? Neem dan contact op met Frank of Julia! Zij kijken graag samen wat het beste bij jou of die ander past. Je kunt contact opnemen met het Taalhuis op telefoonnummer 088 – 605 06 04 of per e-mail op [email protected]

In januari 2022 heeft het Taalhuis een inloopspreekuur op elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Drunen. Dit is tegelijk het met Spreekuur Geldzaken & Formulieren en het Informatiepunt Digitale Overheid.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen