Proefcontainers voor baby- en incontinentieluiers in de openbare ruimte

Foto: Pixabay

Steeds meer inwoners worden bewust duurzamer. Zo zijn er velen die hun baby- en incontinentieluiers gescheiden aanbieden. Op verschillende locaties, zoals bij de milieustraat, enkele scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, staan hiervoor speciale containers. Deze locaties zijn gebonden aan openingstijden en daardoor niet altijd bereikbaar. Om dit wel mogelijk te maken is er in Vlijmen gestart met een proef.

Proeflocaties in openbare ruimte
In Vlijmen is er recentelijk gestart met een aantal proefcontainers voor baby- en incontinentieluiers in de openbare ruimte. Van deze containers wordt erg veel gebruik gemaakt. Daarom gaat Heusden de locaties uitbreiden naar de openbare ruimte in Drunen en Oudheusden. In Drunen wordt een luiercontainer geplaatst op de parkeerplaats aan de Achterstraat bij de inzamelvoorzieningen voor glas, textiel en restafval. Ook komt er een container op het Mexicoplein nabij de textielcontainers. In Oudheusden wordt een luiercontainer geplaatst in de Vermeerstraat, bij De Schakel, naast de ondergrondse container voor restafval. Daarnaast worden in Vlijmen de vierwielige containers vervangen. Deze staan bij de zendmast aan de Mommersteeg en bij het consultatiebureau bij zwembad Die Heygrave.

De luiercontainers worden begin januari geplaatst en worden eenmaal per week geleegd. Na een aantal maanden wordt  bekeken het gebruik van de containers. Ook zal de omgeving gecontroleerd worden op vervuiling en eventuele overlast. Bij een positief resultaat blijven de containers staan en worden de locatie aangewezen als inzamellocatie voor baby- en incontinentieluiers.

Zoek je nog een alternatief voor luiers? Wat dacht je van wasbare luiers?!
Tegenwoordig zijn er wasbare luiers die comfortabel en kleurrijk zijn. Ook zijn ze zacht, makkelijk in gebruik en goedkoper. Bovendien is het beter voor het milieu omdat je een hoop afval voorkomt en grondstoffen bespaart. Kijk op www.heelheusdenduurzaam.nl onder ‘Afval en hergebruik’ voor meer informatie over de voordelen van wasbare luiers

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen