Er gaan 6200 bomen onder het mes

Foto: Ad Hartjes

Zo’n 6.200 bomen in de gemeente krijgen dit jaar een veiligheidssnoei. Dit inhalen van achterstallig onderhoud moet voorkomen dat de bomen op den duur gevaar gaat opleveren. Uit een inventarisatie van vorig jaar bleek dat in de gemeente er nogal wat gevaarlijke bomen staan. Deze zijn allemaal vastgelegd in een digitaal beheersysteem.

Een paar honderd bomen waren zo slecht, dat ze dit jaar al gekapt zijn. Verder is al aan zo’n 750 bomen wat snoeiwerk verricht. Dit jaar komen er nog 6.200 bomen aan de beurt voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. Deze boomveiligheidscontrole leverde natuurlijk veel gegevens op.

Uit de controle zijn werkzaamheden gekomen waarmee men aan de slag is gegaan. De eerste stap is om de bomen te kappen die een gevaar voor de openbare ruimte kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld doordat ze hol zijn, een zwamaantasting hebben of dood zijn. Hierdoor zijn de bomen breukgevoelig of kunnen er grote takken uitbreken.

In totaal gaat het om 144 bomen. Voor 36 bomen is een kapvergunning nodig. Deze procedure is inmiddels afgerond. De aannemer is in december gestart met het kappen van 78 bomen. De Buitendienst heeft de overige bomen gekapt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen