Wil jij je ook inzetten voor een veiligere buurt?

Foto: Gemeente Heusden

In de gemeente Heusden is, in verschillende kernen, buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. Dit doen ze door samen regelmatig te patrouilleren in de wijk.

De buurtpreventie kijkt, in het kader van voorkomen van misdrijven, naar situaties die andere mensen misschien niet opvallen. Ze kijken bijvoorbeeld of er spullen bij de woning staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen om snel binnen te komen.

Buurtpreventie heeft ook regelmatig contact met de politie en zij krijgen informatie toegespeeld waar mogelijke inbraken kunnen plaats vinden. Hierdoor kunnen ze gericht en preventief patrouilleren om de kans op een inbraak te verkleinen. Bij vermissingen van personen kunnen zij als extra mankracht worden ingezet in verband met zoekacties.

Meedoen?
De inzet van Buurtpreventie wordt enorm gewaardeerd door de inwoners van de gemeente. In 2016 heeft Buurtpreventie een “Dromen. Doen. Heusden. -award” in de categorie ‘Vrijwilligers’ ontvangen. Wil jij je ook inzetten voor een veiligere buurt? Meld je dan aan! Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst een keertje mee te lopen of fietsen voordat je definitief ingedeeld wordt. Meld je aan voor de kern waar jij woonachtig bent via onderstaande link.

Buurtpreventie Drunen

Buurtpreventie Vlijmen

Buurtpreventie Oudheusden

Buurtpreventie Elshout

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen