Controle op minicontainers

Foto: Pixabay

Heel veel inwoners scheiden hun afval erg goed. In vergelijking met andere gemeenten wordt in Heusden veel meer PMD- en GFT-afval ingezameld. Een goede prestatie dus! Helaas zijn er steeds vaker  PMD- en GFT-containers vervuild met afval dat hier niet in thuishoort, zoals restafval. Het risico bestaat hierdoor dat de hele lading van de inzamelwagen wordt afgekeurd en als restafval moet worden verwerkt.

Voor iedere ton restafval die wordt verbrand, betaalt de gemeente Heusden ruim € 32 aan afvalbelasting! Daarom wordt er regelmatig de minicontainers die op de inzameldagen aan de straat staan gecontroleerd. Containers met afval dat er niet in thuishoort, worden niet leeggemaakt.

Wil jij geen vollecontainer terugkrijgen?
Zorg dan dat het afval goed gescheiden is en in de juiste bak komt! Kijk voor tips over afvalscheiding op de Afvalstoffendienst-app of op de afvalscheidingswijzer via www.milieucentraal.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen