Schapen gaan het gras kort houden

Foto: Gemeente Heusden

Binnenkort  zet de gemeente Heusden op een aantal plaatsen schapen in om het gras kort te houden. Heusden kiest hiervoor omdat ze werkt aan meer biodiversiteit. Schapen ‘maaien’ dit jaar namelijk op drie locaties het gras, namelijk bij de Vliedbergweg bij Industriepark Vliedberg, de Slegerslaan/Oude Haven en Waterpark tussen Priemsteeg en Mommersteeg

Meer biodiversiteit
De gemeente Heusden wil werken aan meer biodiversiteit. Biodiversiteit is een parapluterm voor alle verschillende soorten leven die we op aarde hebben. Variatie daarvan is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Daarom werkt de gemeente aan het instand houden én het vergroten daarvan. Onderhoud met schapen is daar een mooi voorbeeld van. De grazende ooien zorgen voor een natuurlijke aanblik. Maar ondertussen zijn ze hard aan het werk: tijdens hun trektocht verspreiden ze zaden, vruchten en plantdelen voor een rijkere vegetatie. Deze ‘botanische variatie’ zorgt voor aantrekkelijk grasland voor mensen en dieren, denk aan vlinders en bijen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen