Praat jij mee over de omgeving van Heusden

Foto: Gemeente Heusden

De omgevingsvisie van de gemeente Heusden is bijna gereed. Daarom bent u van harte welkom om samen met elkaar de puntjes op de ‘i’ te zetten. De bijeenkomst hiervoor vindt plaats op dinsdagavond 19 april, wederom in Abdij Mariënkroon. Vanaf 17.15 staan er soep en broodjes klaar, en de  start is om 18.00 uur.

Aanmelden sessie 19 april

Bewonersbijeenkomst 14 september smaakt naar meer
De vorige bijeenkomst in september was een groot succes. In diverse groepjes werd gesproken over de thema’s die in de visie centraal staan, zoals woningen voor jong en oud, of de toekomst van het buitengebied. Dat leverde bij tijd en wijle indringende gesprekken op als de belangen verschillend waren en veel herkenning en begrip voor elkaars positie en de verschillende manieren van kijken. Soms was er dan toch weer een brug te slaan of bleek er onverwacht overlap in ambities. Lees het volledige bericht terug via onderstaande link.

Terugkoppeling botsproefsessie

Focus 19 april
De informatie uit de botsproefsessie hebben we verwerkt in de eerste conceptversie van de omgevingsvisie. Voordat we deze naar buiten brengen willen nog enkele openstaande vragen nader bespreken. Voor de ontwerp omgevingsvisie wordt een OER (omgevingseffectrapportage) opgesteld. Antea, het bureau dat de OER verzorgd, heeft nu met die ogen naar het huidige concept gekeken. Ze hebben alternatieven onderzocht en de effecten van verschillende maatregelen bekeken. Soms levert dat een hele duidelijke en logische keuze op, en soms hebben we daar ook wel vragen over. Hoe zouden bewoners en ondernemers daarover oordelen? Wat heeft jullie voorkeur? Op 19 april gaan we daarover in gesprek.

Deze bijeenkomst is vooralsnog het laatste moment om aan de voorkant mee te denken over de visie. Hierna maken we het concept af en gaat deze de officiële besluitvorming in. Daarbij horen de reguliere inspraakmomenten en de kans om een zienswijze in te dienen.

Meld je aan
We vragen je om je aan te melden per mail. Dat geeft ons gelegenheid om vooraf nog informatie te mailen en achteraf het verslag te sturen. Ook weten we dan voor hoeveel mensen we broodjes en soep mogen regelen. Gebruik hiervoor de knop bovenaan de pagina.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen