Start ingrijpende verbouwing van zwembad Die Heygrave

Foto: DMP Heusden

Heusden werk samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Als gemeente staan ze aan de lat om de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. De ambitie is om 11 gebouwen in 2030 energieneutraal te hebben. De ingrijpende verbouwing van zwembad Die Heygrave staat op het punt van beginnen.

Op 17 november 2019 heeft de gemeenteraad besloten om te starten met het verduurzamen van Sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen omdat hier per geïnvesteerde euro (naar verwachting) de grootste besparing van energie en reductie van CO2 uitstoot te behalen is. Tijdens de zomerstop in 2020 zijn de werkzaamheden aan de sporthal uitgevoerd.

Werkzaamheden Die Heygrave
De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. Vanaf 9 mei 2022 starten ook de werkzaamheden aan het gebouw. Er wordt een isolerende en nieuwe schil om het gebouw gemaakt en energie wordt op een duurzame manier opgewekt via een open bron (geluidsarme lucht-water warmtepompen) en zonnepanelen. De uitstraling van het gebouw zal hierdoor veranderen.

Tijdens de zomervakantie, vanaf maandag 25 juli, is het zwembad zoals gebruikelijk gesloten. Het zwembad van Die Heygrave blijft tot 3 oktober 2022 gesloten. Als alles volgens planning verloopt kan het zwembad vanaf 3 oktober 2022 weer open en kan er weer gezwommen worden. Volgens de planning zullen de werkzaamheden aan het gebouw aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn. We hebben dan een geheel gasloos gebouw.

Met de verduurzaming van Die Heygrave behoudt het zwembad als gemeentelijke voorziening voor de toekomst. Bovendien hebben zwembad en sporthal een publieke functie, waar de voorbeeldrol van de gemeente op verduurzamingsgebied goed naar voren komt.

BouwApp
Tijdens de uitvoering van de bouwwerkzaamheden maakt men gebruik van de ‘Van der Horst BouwApp’. Via deze app brengen ze u op de hoogte van de bouwwerkzaamheden. De ‘Van der Horst BouwApp’ is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Zoek in de Appstore of Google Play Store op: Van der Horst Bouwapp;
  • Download gratis de app;
  • Zoek in de app naar ‘Verduurzaming zwembad Die Heygrave’;
  • Open het project en klik op ‘volgen’;
  • Selecteer de betreffende doelgroep;

Meer informatie over de verduurzaming van die Heygrave vindt u op de website www.heelheusdenduurzaam.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen