Gemeentelijke erepenningen voor Kees van Bokhoven en Mart van der Poel

Foto: WGF

Tijdens de afscheidsreceptie hebben de voormalige wethouders Kees van Bokhoven en Mart van der Poel een erepenning van de gemeente Heusden ontvangen uit handen van burgemeester mevrouw Van Hees. De uitreikingen vonden plaats bij gelegenheid van hun afscheid als bestuurders van de gemeente Heusden.

Kees van Bokhoven was van maart 1999 tot april 2010  lid van de gemeenteraad van Heusden. Daarna was hij tot 31 mei 2022, 12 jaar onafgebroken wethouder, In totaal is Kees maar liefst 23 jaar bestuurlijk actief geweest voor onze gemeente.

Hij is voor Heusden zeer verdienstelijk geweest op de beleidsterreinen verkeer, infrastructurele projecten, sport e.d. Hij was de bestuurder die vanaf het begin het beleidsvoornemen om burgerparticipatie te bevorderen handen en voeten wist te geven door een enthousiaste aanpak met ‘Buurt Bestuurt’. Hiermee werd ook inhoud gegeven aan het motto van de gemeente: Dromen.Doen.Heusden.

Hij was dé bestuurlijke kartrekker van grote water-beheer-projecten, het GVVP, en onder zijn wethouderschap werden grote investeringen gedaan in de sport.

Zijn wethouderschap wordt vooral gekenmerkt door de wijze van besturen: een bestuurder die de samenleving goed kent, goed aanvoelt hoe de burger/inwoner denkt en reageert. Als geen ander had hij feeling voor hoe beleid ‘zou vallen’ en wist  daarop te anticiperen. Zijn nuchtere en ontwapenende manier van besturen zorgde ervoor dat goede en intensieve samenwerkingen met inwoners, verenigingen en instellingen, duurzaam tot stand kwamen.

Beroepsmatige/functioneel bepaalde verdiensten komen in de regel niet in aanmerking voor de toekenning van de gemeentelijke onderscheiding, tenzij er sprake is van uitzonderlijke, heel bijzondere verdiensten die de gemeenschap van Heusden ten goede zijn gekomen.

De genoemde verdiensten de duur daarvan en de wijze van besturen heeft het college aanleiding gegeven om bij gelegenheid van zijn afscheid als wethouder van de gemeente Heusden, aan Kees van Bokhoven de Gemeentelijke Erepenning toe te kennen.

Mart van der Poel was gedurende 4 periodes (voor langere of kortere tijd) lid van de gemeenteraad. Maar Mart was vooral wethouder: bijna 13 jaar in totaal. Alles bij elkaar was Mart 16 jaar bestuurlijk actief in onze gemeente.

Mart is bestuurlijk verantwoordelijk geweest voor grote projecten waarvan de effecten voor onze gemeente langdurig doorwerken. Te denken valt aan grote gebiedsontwikkelingen: Geerpark, De Grassen en Steenenburg, en aan zijn bijdrage aan de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat die onder auspiciën van de provincie wordt voorbereid. Dit laatste project heeft grote invloed op de mobiliteit, leefbaarheid, natuur en milieu van onze gemeente. Mart gaf met Heel Heusden Duurzaam inhoud aan de verduurzaming van onze gemeente en ondersteunde lokale initiatieven op dit gebied.

Mart was de bescheiden bestuurder, liever actief op de achtergrond, handelend op basis van inhoud en feiten, met de blik op de lange termijn. Deze kwaliteiten en manier van opereren stelden hem in staat de zware vakinhoudelijke projecten, die zich op dit moment veelal in een uitvoerende fase bevinden, te trekken.

Beroepsmatige/functioneel bepaalde verdiensten komen in de regel niet in aanmerking voor de toekenning van de gemeentelijke onderscheiding, tenzij er sprake is van uitzonderlijke, heel bijzondere verdiensten die de gemeenschap van Heusden ten goede zijn gekomen.

Met zijn genoemde verdiensten, de duur daarvan en de wijze van besturen, heeft Mart van der Poel de gemeente op de kaart gezet. Dit alles was voor het college aanleiding om aan hem bij gelegenheid van zijn afscheid als wethouder van de gemeente Heusden de Gemeentelijke Erepenning toe te kennen.

Foto: Wil Gulpen namens Heusden.Nieuws

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen