Leven ze nog lang en gelukkig?

Foto: Gemeente Heusden

Doe jij ook mee aan een supertoffe en speciale opdracht over een belangrijk onderwerp? We zoeken kinderen die een kunstwerk willen maken over relaties. Ietjes verder in dit bericht leggen we uit wat we daarmee bedoelen. Jouw kunstwerk kun je zelfs komen bekijken in een unieke expositie. Dit is een plek waar meerdere kunstwerken bij elkaar hangen over een thema. Zo kunnen jouw ouders, broers of zussen, opa’s en oma’s en anderen zien wat jij gemaakt hebt.

Wat kun je maken…
Je kunt een kunstwerk maken dat gaat over het thema relaties. Je mag zelf bedenken of je iets wilt schilderen, knutselen, kleien, schrijven, fotograferen, filmen of iets anders creatief bedenkt. Hieronder leggen wij bedoelen met het thema.

Je herkent vast de zin waar een sprookje meestal mee eindigt, ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. Maar dit geldt niet voor iedereen. ‘Vriendschap, verkering, verliefd zijn, samenleven of trouwen’ zijn woorden die horen bij een relatie tussen mensen die gelukkig met elkaar willen zijn. Maar een relatie kan ook ingewikkeld zijn of niet fijn. Het is stom en zelfs weleens eng dat grote mensen (steeds) ruzie maken. Misschien ken je een vriendje of vriendinnetje waarvan de ouders gescheiden zijn, of maak jij dit zelf mee? Dan zie je en merk je dat dit best wel moeilijk is. Je maakt je misschien wel zorgen over hoe het verder moet of je weet niet hoe jij met deze situatie om moet gaan. In jouw kunstwerk kun je bijvoorbeeld laten zien wat je ziet gebeuren in een relatie die niet fijn is of in een scheiding, hoe jij of iemand anders zich voelt in zo’n situatie. Maar bijvoorbeeld ook wat je juist nodig hebt om gelukkig te worden. Best wel een moeilijk thema, maar we dagen je uit om hierover iets te maken.

Op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven en op www.kiesvoorhetkind.nl vind je meer achtergrondinformatie over het onderwerp voor je ouders of om samen te bekijken en bespreken.

Een echte tentoonstelling
Van alle ingestuurde kunstwerken maken we een bijzondere expositie in cultuurtoren Honsoirde. Je kunt deze ook online bekijken. Je moet jouw kunstwerk vóór of op 15 september inleveren. Dit doe je door jezelf aan te melden op www.honsoirde.nl. Als veel kinderen een kunstwerk inleveren dan kan het zijn dat we niet alle werken kunnen laten zien tijdens de expositie in de cultuurtoren. Er is namelijk maar beperkte ruimte beschikbaar. Deze werken laten we dan zien in een rondreizende tentoonstelling op andere locaties in de gemeente.

Een leuk creatief project over een belangrijk onderwerp
Bijeen Heusden, Stichting Honsoirde, Mikz Kinderopvang en het Expertisecentrum Kind en Scheiding werken samen om kinderen creatief uit te dagen om na te denken over het thema ‘Een gelukkig leven’. Naast een oproep voor kinderen is er ook een oproep gedaan voor kunstenaars. En gaan kinderen van Mikz buitenschoolse opvang in creatieve workshops aan de slag met het onderwerp.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Cookieinstellingen