Zwembad Die Heygrave opent de deuren weer

Foto: Ad Hartjes

In Heusden wordt samengewerkt met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Vanaf maandag 25 juli, tijdens de zomervakantie, is de ingrijpende verbouwing van het zwembad gestart. Er is hard gewerkt en tot nu toe verloopt alles volgens planning. Vanaf maandag 3 oktober is het zwembad weer open! 

Zwemlessen en –activiteiten
Vanaf maandag 3 oktober starten de activiteiten, zoals zwemles, banen-zwemmen en de verschillende groepslessen weer. De huurders kunnen dan ook weer gebruik maken van het zwembad op hun vertrouwde uren. Het horecagedeelte van Die Heygrave is nog gesloten tot en met 13 november. In deze periode vindt de dagbesteding van Met Elkaar plaats in buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2 in Vlijmen. De dagen en tijdstippen zijn hetzelfde gebleven.

Werkzaamheden
In de zomervakantie is er hard gewerkt. Er is een (nieuwe) isolerende schil om het gebouw gemaakt. Verschillende raampartijen zijn verdwenen en de ramen zijn vervangen door beter isolerend glas. Het dak van Die Heygrave is vervangen. Het gebouw ziet er dus anders uit. De energie wordt voortaan op een duurzame manier opgewekt via een open bron (geluidsarme lucht-water warmtepompen). Deze bodembron wordt gebruikt als warmtebatterij. Aanvullend zijn er ook nog warmtepompen geplaatst

De tuin van Die Heygrave is nog gesloten omdat dit als bouwplaats is ingericht. Ondanks dat het zwembad weer open gaat vinden er nog steeds werkzaamheden plaats. Het kan zijn dat bezoekers hier soms overlast van ervaren. Er word geprobeerd om de overlast zoveel als mogelijk te voorkomen. Als alles volgens planning verloopt zullen de werkzaamheden aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn. Zwembad Die Heygrave is dan een geheel gasloos zwembad!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen