Gemeente Heusden doet ook mee aan Global Goals Vlaggendag

Foto: Gemeente Heusden

De VNG hijst op vrijdag 23 september samen met zo veel mogelijk gemeenten de Global Goals-vlag. Daarmee laten ze zien dat ze via de 17 Global Goals streven naar een meer inclusieve, rechtvaardige en duurzame samenleving in 2030. Ook de gemeente Heusden doet mee. In alle vroegte hebben de Jeugdburgemeester Heusden Nienke van der Sanden en Daan Sol samen met Jeroen van den Bosch – Wethouder Gemeente Heusden de Global Goals vlag gehesen.

Wat houdt de Vlaggendag in?
Op 25 september is het precies 7 jaar geleden dat de wereld de Global Goals (ook SDG’s genoemd) omarmde. Om de realisatie van deze doelen op lokaal, nationaal en internationaal niveau zichtbaar te maken is de Vlaggendag in het leven geroepen. Daarom wordt ieder jaar eind september door het hele land de vlag gehesen.

In samenwerking met SDG Nederland, Global Compact Netwerk Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zullen naast gemeenten ook bedrijven, hogescholen, burgerorganisaties, ambassades en ministeries de vlag hijsen. Kijk hier wat de Global Goals zijn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen