Illegale woning en overtredingen van de Alcoholwet bij controle BIM in gemeente Heusden

Foto: Gemeente Heusden

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft, in samenwerking met de politie en Enexis, op woensdag 21 september, diverse controles uitgevoerd in de gemeente Heusden. Er zijn 27 opslagboxen gecontroleerd.

Hierbij zijn in één loods 32 gasflessen aangetroffen, die niet conform regelgeving werden opgeslagen. De gasflessen zijn per direct verwijderd. Tijdens de controle werd er een illegale woning aangetroffen in een loods, een overtreding van de Alcoholwet geconstateerd en er werd onrechtmatig gebruik van energie geconstateerd. Hiervoor zal een naheffing volgen.

Er is ook een supermarkt gecontroleerd. Hierbij werden illegale sigaretten en medicijnen in beslag genomen, omdat deze niet voldeden aan de Nederlandse wetgeving. Ook werd er een partij sterke drank in beslag genomen, omdat deze werden aangeboden in strijd met de Alcoholwet.

Melden helpt!
De rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk bij het bestrijden van criminaliteit! Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken en de destructieve gevolgen voorkomen. Inwoners en ondernemers kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Meldingen worden altijd serieus genomen en uitgezocht!

Eén overheid tegen criminelen
In Heusden werkt men met verschillende partners hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor de inwoners en ondernemers. Door samen te werken in het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) staan de deelnemende overheden sterker. Daardoor kunnen zij inwoners en ondernemers beter helpen om criminelen, letterlijk, buiten de deur te houden. De gemeenten Heusden, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Meierijstad maken onderdeel uit van het interventieteam. Door samen de ogen open te houden, geven ze criminelen geen kans.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen