Raadsvergadering op dinsdag 27 september

Foto: Ad Kraamer

Wil jij weten hoe de gemeente zo verstandig mogelijk omgaan met jouw belastingcenten? Hoe zij verduurzamen om bijvoorbeeld hoge energierekeningen voor te blijven? Hoe wij onze wegen onderhouden? Op dinsdag 27 september 2022 gaat het hierover in de vergadering van de raad. Maar ook over meer onderwerpen die voor jouw toekomst van belang zijn. Kom ook langs!

De vergadering is op het gemeentehuis in Vlijmen en start om 19.30 uur. De hele agenda met alle onderwerpen en stukken vind je op via www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op www.heusden.nl.

Waterplan Heusden
Het huidige Waterplan Heusden 2018-2022 nadert het einde van de looptijd. Door het veranderende klimaat en omdat er nieuwe ontwikkelingen en technieken zijn, vraagt het nieuwe Waterplan 2023 – 2027 om een andere strategie op het gebied van onze watertaken. Hier zit een kostenplaatje aan, dat de raad op 27 september bespreekt en een besluit over neemt.

Beleidsplan Wegen
In het Beleidsplan wegen 2022-2026 staat hoe we omgaan met het onderhoud van onze wegen, fietspaden en trottoirs. Het plan biedt inzicht in de onderhouds- en vervangingsopgave voor de jaren 2022- 2026 met een doorkijk naar de opgave in de periode 2027-2031. In de raadsvergadering van 27 september zal de raad hierover spreken en een besluit nemen.

Sportzaal De Vennen
Sportzaal De Vennen in Drunen is door de gemeenteraad aangewezen als een te verduurzamen gebouw. Dit betekent dat de sportzaal geheel gasloos zal worden. Dat is goed voor het klimaat en een flinke besparing op de jaarlijkse energiekosten. Op 27 september praat de gemeenteraad over het plan en de bijbehorende kosten.

Sportaccommodaties
De buitensportaccommodaties in de gemeente Heusden hebben nog niet allemaal volledige LED-verlichting op hun sportvelden. Er is behoefte aan duidelijke afspraken over wanneer de verlichting vervangen wordt. Daarom is er een duidelijke planning opgesteld. Zo weet elke sportvereniging wanneer zij aan de beurt is. De nieuwe Ledverlichting is beter voor het milieu én goed voor de energierekening. De gemeenteraad bespreekt dit op 27 september.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen