Toekomstige inrichting Heusden Vismarkt

Foto: SALHA

De Vismarkt in Heusden. Een centrale plek in de vesting waar menig Heusdenaar overheen loopt en elkaar ontmoet. Maar de inrichting van de Vismarkt heeft ook tot veel ruzie, misverstanden en boze gezichten geleid. Nog steeds levert het verhitte discussies en tegenstellingen op. Men kan wel zeggen dat de inrichting een flinke impact heeft op de leefbaarheid in de vesting.

Het college heeft op 29 juni 2021 beschreven dat er behoefte is aan een duidelijke visie voor de Vismarkt in de vesting Heusden voor ‘de tijd na corona’. Na gesprekken met de gemeenteraad en verschillende sleutelfiguren in de vesting heeft het college op 8 maart van dit jaar besloten een procesaanpak voor de Vismarkt vast te stellen. Voor de Vismarkt wordt ingestoken op een zorgvuldig proces, waaraan geen tijdlijn is gekoppeld. Er wordt doorgepakt, maar met de tijd die het proces nodig heeft. Bekijk deze infographic voor het proces.

Met het oog op de toekomst wil men nu geen ad-hoc-beslissingen meer maar alle vraagstukken bij elkaar brengen. Met deze uitkomst kunnen ze vervolgstappen bepalen. Hierbij kijken ze goed naar de overeenkomsten in de opgehaalde informatie en de haalbaarheid van ideeën. De gemeente Heusden neemt een goed bekeken, gewogen en een breed gedragen beslissing over de invulling van de Vismarkt.

Heusdens Overleg
Op dit moment zit men in de verkennende fase van het proces. Er is een klankbordgroep gevormd, genaamd het ‘Heusdens Overleg’. In deze groep denken bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente samen na over hoe men inwoners het beste kunnen bereiken en betrekken. Het Heusdens Overleg heeft geen vooropgezette mening over eventuele oplossingen en uitkomsten. Wil je meer weten over deze klankbordgroep? Lees dan hieronder hun statement.

Statement Het Heusdens Overleg

Deskundige begeleiding
Binnenkort wordt er ook een gespecialiseerd bureau gekozen. Een lid van het Heusdens Overleg is aanwezig geweest bij vier verkennende gesprekken. Het bureau dat wordt gekozen begeleidt het proces om de problemen en kansen rondom de Vismarkt boven tafel te krijgen.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen