Verduurzaming sportzaal De Kubus in Oudheusden

Foto: Energiek Heusden

De gemeente Heusden heeft samen met partners plannen om de huidige voorzieningen aan de Kasteellaan in Oudheusden opnieuw in te richten en hiervoor een Multifunctionele Accommodatie te realiseren. Om met dit plan verder te kunnen gaan, is eerst een besluit nodig over de toekomst van sportzaal De Kubus. Het college kiest er nu voor om De Kubus te verduurzamen en te renoveren. Dit betekent dat er geen nieuwbouw komt voor deze sportzaal.

Waarom deze keuze?
De kosten voor nieuwbouw zijn hoger dan de kosten voor verduurzaming. Ook ruimtelijk gezien heeft verduurzamen hier meer voordelen dan nieuwbouw. Een nieuwe sportzaal in een nieuwe multifunctionele accommodatie is minder goed in te passen in de omgeving.
Het opknappen van het gebouw op de huidige plek biedt kansen om de omgeving in te richten. De Kubus is één van de elf gemeentelijke gebouwen die de gemeenteraad voor 2030 wil verduurzamen.

Wie gebruikt de sportzaal?
Turnvereniging Inion is hoofdgebruiker van de sportzaal. De sportzaal wordt ook gebruikt door lokale sportverenigingen. De leerlingen van de basisscholen in Oudheusden en vesting Heusden gymmen er. De besturen van de scholen De Leilinde en De Dromenvanger hebben de voorkeur uitgesproken over nieuwbouw van de sportzaal in een multifunctionele accommodatie nabij de school. De sportzaal behouden en verduurzamen vinden de schoolbesturen minder wenselijk, maar wel werkbaar. Het is dan ook belangrijk om in de openbare ruimte straks goede verbindingen en looproutes te maken die voor meer verbinding met het nieuwe schoolgebouw zorgen.

Vervolg
De eerstvolgende stap is het aanvragen van een krediet aan de gemeenteraad; naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023. Daarna worden inwoners en betrokken partijen uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp van de Kasteellaan. Ondertussen krijgt de nieuwbouw van de scholen en kinderopvang steeds meer vorm. Die bouw heeft de hoogste prioriteit nu.

Meer info zie hier

Bron; Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen