BOA blog november van Priscilla de Block

Foto: Gemeente Heusden

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in de wijken en pakt overlast aan. In de gemeente Heusden zijn ook boa’s. Ze maken van alles mee en delen dit via deze blogs. Deze keer is Priscilla aan het woord. Zij neemt de kernen Heusden vesting, Oudheusden, Herpt, Hedikhuizen, Heesbeen, Doeveren voor haar rekening. 

Als boa word je getraind om niet meteen te oordelen, maar om de situatie van meerdere kanten te bekijken. Soms zit iets anders in elkaar dan in eerste instantie op je overkomt. Deze ervaring had Priscilla laatst ook. Zij trof een verwarde inwoner, bij het naar binnen stappen van het gemeentehuis.

De inwoner, een man, vertelde een onsamenhangend verhaal tegen haar. Priscilla probeerde het gesprek met vragen te beantwoorden. De man reageerde hier niet op; een teken voor Priscilla dat er iets mis was. Vooral nadat de man niet kon vertellen waar hij woonde, maar wel de weg naar huis wist. Zo’n persoon kun je niet alleen laten en daarom liep Priscilla met de man mee naar huis.

Bij het huis aangekomen, was Priscilla ervan overtuigd dat de man hevig verward was. Zij schakelde de hulp in van een GGD collega. Samen achterhaalden ze contactgegevens van de familie en de huisarts. De man werd onderzocht en de oorzaak van de verwarring werd achterhaald. Een ontsteking in het lijf wat, op gevorderde leeftijd, verwarring veroorzaakt. Gelukkig was dit snel te verhelpen met de juiste medicijnen.

Nadat de man in goede handen was overgedragen, kon Priscilla haar werkdag met andere taken hervatten. Bij vertrek was de man al aan de beterende hand. Hij was Priscilla en haar GGD collega erg dankbaar. Een compliment dat Priscilla diep raakte. “Dat wij deze man konden helpen, doet mij zo enorm goed en het geeft echt een gevoel van voldoening.” Vanuit handhaving verlenen wij hulp aan hen die deze behoeven. En dat kan iedereen zijn.

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere boa’s? Kijk dan eens op www.nietwegkijken.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen