Nieuwe natuur Meerdijk Nieuwkuijk

Foto: Gemeente Heusden

Aan de Meerdijk (in de volksmond de Heidijk) in Nieuwkuijk, naast het eerder ingericht natuurgebied de Driewiel, wordt de komende jaren weer gewerkt aan een fraai stukje nieuwe natuur. De grond zal worden ingezaaid met kruidenrijk gras. Er komen langgerekte poelen, knotwilgen en groepjes met struiken, die goed zijn voor vele soorten insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Groen Ontwikkelfonds Brabant omarmt de keuze van de gemeente en zegde op 7 november een subsidie toe voor de inrichting van de grond als nieuwe natuur en als compensatie voor waardedaling. Groen Ontwikkelfonds Brabant ondersteunt op veel meer plekken in onze provincie natuurmakers (bijvoorbeeld gemeenten, ondernemers, waterschappen, en terreinbeheerders) die nieuwe natuur willen aanleggen.

De gronden aan de Meerdijk worden onderdeel van het Natuur Netwerk Brabant, omdat de natuur op deze plek belangrijk bijdraagt aan de verbinding tussen het Vlijmens Ven en de Drunense Duinen.

Er komt een fraai wandelpad doorheen en een bankje. Een win-win dus voor natuur en mens.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen