Intensief Controle op inhoud PMD en GFT-containers

Foto: Gemeente Heusden

Heel veel inwoners scheiden hun afval erg goed. Helaas zijn PMD- en GFT-containers steeds vaker vervuild met afval dat hier niet in thuishoort, zoals restafval. In het afgelopen jaar zijn hierdoor soms hele ladingen PMD- en GFT-afval, een hele inzamelwagen vol dus, afgekeurd. Deze hele lading moet dan als restafval worden verwerkt.

Ook het PMD- en GFT-afval dat in de lading zit en hier wel in thuis hoort, wordt hiermee verbrand. Zonde van deze grondstoffen en ook nog eens heel erg duur!

Daarom controleren medewerkers van de gemeente Heusden regelmatig de grijze en groene minicontainers die op de inzameldagen aan de straat staan. Containers met afval dat er niet in thuishoort, worden niet leeggemaakt. Afgelopen juni voerden ze een intensieve controle uit en werden er meer dan 250 containers niet geleegd.

Komende tijd gaat men weer intensief controleren. Ook dan worden containers met afval dat er niet in thuishoort, weer niet leeggemaakt. Daarnaast riskeer je een boete als je afvalcontainer vervuild is met ander afval. Deze boete bedraagt € 100, exclusief € 9 administratiekosten.

Wil jij geen boete? Zorg dan dat het afval goed gescheiden is en in de juiste container gaat! Kijk voor tips over afvalscheiding op de Afvalstoffendienst-app of op de afvalscheidingswijzer via www.milieucentraal.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen