Denk mee over cultuur: Beleven en ontmoeten

Foto: Gemeente Heusden

Cultuur en kunst is van alle inwoners en beleven dit met alle inwoners. Cultuur en kunst zorgen voor ontmoeting, dragen bij aan sociale verbinding en aan educatie. Heusden werkt aan een dynamisch kunst- en cultuurbeleid en vinden de mening van de inwoners hierbij erg belangrijk. Daarom wordt iedereen uitgenodigdmee te denken over ons cultuurbeleid!

Wat doet de gemeente?
De gemeente blijft zich inzetten op subsidies voor cultuur. Daarbij leggen ze een relatie tussen de te behalen beleidsdoelstellingen en de prestaties die hiervoor worden geleverd. De inhuizing van de bibliotheek in De Voorste Venne wordt verder afgerond. Door samenwerking van scholen, buurthuizen en de (toekomstige) multifunctionele accommodaties willen ze komen tot een bibliotheekfunctie op maat voor alle inwoners in alle kernen. Het lopende onderzoek hiernaar werken ze verder uit.

Cultuur op koers
Het huidige cultuurbeleid ‘Cultuur op koers’ eindigt dit jaar en dit beleid is geëvalueerd. De evaluatie leest je op onze website. De logische vraag is nu natuurlijk “hoe nu verder?”. Die vraag wil Heusden beantwoorden door in gesprek te gaan met verenigingen, stichtingen en andere organisaties rondom kunst en cultuur. Deze gesprekken worden eind december 2022 en in januari 2023 ingepland. Maar iedereen is welkom om mee te denken! Wat is cultuur volgens jou? Wat vind je van cultuur? Wat is de waarde van cultuur?

Jouw inbreng kun je delen via [email protected] via [email protected] o.v.v. ‘inbreng nieuw cultuurbeleid kenmerk 1344198’.

Wat doen we met jouw inbreng?
Alle inbreng wordt gebruikt om te komen tot een startnotitie. Deze notitie is het startschot voor de uitwerking van het cultuurbeleid voor de komende jaren

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen