Zorgverzekering met een klein inkomen

Foto: Pixabay

De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Heb je een HeusdenPas, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis.

De Gemeentepolis is een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Bij de Gemeentepolis word je geaccepteerd voor elk pakket, ook bij een mindere gezondheid. De gemeente betaalt een deel van de premie, die korting is al verrekend in het premiebedrag. Zo heb je een zorgverzekering met een brede dekking voor relatief minder geld. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren. De Gemeentepolis 2023 wordt aangeboden door de zorgverzekeraars CZ en VGZ.

Hoe kies je een pakket?
Op de website www.gezondverzekerd.nl kun je zien wat de verschillen zijn tussen je huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. Je kunt dan ook zien welk pakket, in jouw situatie, het beste past en wat de kosten zijn. Heb je hoge zorgkosten, dan kan een uitgebreid verzekeringspakket interessant voor je zijn. Voor een aanvullende verzekering is wel van belang dat je geen schuld hebt bij de huidige zorgverzekeraar.

Aanmelden vóór 1 januari 2023
Wil je de Gemeentepolis aanvragen? Doe dit dan vóór 1 januari 2023 via www.gezondverzekerd.nl. Wil je dat iemand met je meekijkt? Dan kun je hiervoor terecht bij het spreekuur Geldzaken van de Bijeen teams. Bel voor een afspraak naar Bijeen: (073) 782 01 78 (dagelijks tussen 9.00-13.00 uur). Meer informatie over de precieze inkomensbedragen vind je op www.baanbrekers.org.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen