Opnieuw afgekeurde PMD-vrachten

Foto: Gemeente Heusden

Ondanks dat veel inwoners hun afval goed scheiden, komt men bij controles van ingezameld PMD-afval bijzondere dingen tegen. PMD staat voor plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons. Tussen het afval werd er onlangs ook kleding, hard plastic, elektrische apparaten en zelfs een brommerhelm gevonden

Een vracht met zoveel ander afval wordt dan volledig afgekeurd en het moet dan als restafval worden aangeboden. Behalve dat Heusden voor restafval veel meer moet betalen, betekent dit ook dat het goede PMD-afval in de verbrandingsoven terechtkomt. Dat is jammer omdat men deze grondstoffen heel goed kunnen hergebruiken. Twijfel je over waar je afval thuishoort? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl.

Per week worden er in de gemeente Heusden wel 7 of 8 vrachtwagens met PMD-afval afgekeurd. Hele vrachten worden dan als restafval afgevoerd. Hierdoor gaan niet alleen grondstoffen verloren maar het brengt ook hogere kosten met zich mee en we loopt Heusden de vergoeding voor PMD mis. Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Het is dus belangrijk om het PMD-afval goed te scheiden.

Wist je bijvoorbeeld dat kunststof speelgoed of tuinmeubelen, landbouwfolie en piepschuim niet bij het PMD mogen?
Alleen plastic verpakkingsmateriaal, zoals shampooflessen en boterkuipjes, drankenkartons van bijvoorbeeld melk of sap en metaal verpakkingsmateriaal zoals blikjes van frisdrank, soep of groenteblikken mogen bij het PMD.

Zorg wel dat de verpakkingen leeg zijn. Volle verpakkingen tussen het PMD-afval kunnen leiden tot afkeur, omdat het verwerkingsproces van PMD namelijk volledig in de soep loopt als er teveel etensresten tussen het PMD-afval zitten. Etensresten, ook al zijn ze vloeibaar zoals kwark of yoghurt, horen bij het GFT- afval.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen