Aanpassing Woonvisie 2020-2025 tHuis in Heusden

Foto: Gemeente Heusden

Wonen is voor iedereen belangrijk, een heel leven lang. Betaalbare woningen voor starters, een fijn gezinshuis, een seniorenwoning, huisvesting van arbeidsmigranten of huisvesting met zorg. Het woningaanbod moet goed passen bij de behoeften van onze inwoners.

Die behoeften veranderen. Bijvoorbeeld door veranderingen in de samenstelling van de bevolking, door economische kansen of door de veranderingen in de zorg in Nederland. Heusden heeft de Regionale Woondeal Noordoost-Brabant getekend. Daardoor moet onze Woonvisie op enkele onderdelen worden aangepast. Bij nieuwbouwprojecten willen we dat 30% bestaat uit sociale huurwoningen en dat tweederde betaalbare woningen zijn. Ook doen we ons best om ervoor te zorgen dat 30% van de nieuwbouwwoningen geschikt is voor senioren.

Waar gaat de Woonvisie over?
In de Woonvisie staat hoe we omgaan met deze en andere ontwikkelingen. De Woonvisie kijkt vijf jaar vooruit. Belangrijke onderwerpen zijn nieuwbouw, het actueel houden van de bestaande woningvoorraad en de woonomgeving. De Woonvisie gaat ook over onderwerpen als wonen & zorg en de huisvesting van starters, senioren, arbeidsmigranten en woonwagenbewoners.

Gemeenteraad
De informatievergadering Ruimte & Duurzaamheid besprak op 29 november het raadsvoorstel voor de aanpassingen van de Woonvisie. Op 19 december staan de aanpassingen op de agenda van de gemeenteraad.

>> Infovergadering Ruimte & Duurzaamheid 29 november 2023

>> Hier kun je op 19 december de raadsvergadering live volgen en de documenten bij de agenda lezen

 

Bron; Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen