Lichtjes op oorlogsgraven in de gemeente Heusden

Foto: Pixabay

Het initiatief ‘Lichtjes op oorlogsgraven’ is niet nieuw in Nederland. Op meer dan 421 geallieerde begraafplaatsen in Nederland, worden ieder jaar op 24 december duizenden kaarsjes aangestoken.

Ook in de gemeente Heusden branden op zondag 24 december, rond 16.30 uur in de gehele gemeente lichtjes op de op de aanwezige oorlogsgraven. Er zijn tien oorlogsgraven en deze liggen in Heesbeen, Haarsteeg, Oudheusden, Vlijmen en Elshout. Dit lijkt weinig maar deze militairen en burgers brachten het hoogste offer zodat wij nu in vrijheid kunnen leven.

Om hen te eren verlichten we hun graven op kerstavond. Veteranen uit de gemeente Heusden  plaatsen de lichtjes. Ook brandt er dan een lichtje bij de plaquette die aan het gemeentehuis van Drunen hangt en het verzamelgraf in Vlijmen. Deze traditie startte een aantal jaren geleden door het hele land. Ook in Heusden wil men dit nu elk jaar herhalen.

De gedachte is om jonge militairen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, te eren op kerstavond met aandacht in de vorm van een lichtje.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen