Kijk uit met vuurwerk en ruim het afval op

Foto: Pixabay

Er raken nog steeds mensen gewond door onveilig gebruik van vuurwerk . Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Vooral jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af.

Ruim je vuurwerkafval dus op! Ook vuurkorven of stooktonnen moeten opgeruimd worden. Vuurwerkafval hoort bij het restafval. Het is belangrijk dat je het vuurwerk nat maakt voordat je het weggooit.

Je kunt de vuurwerkresten ook vanaf dinsdag 2 januari gratis inleveren op de milieustraat aan de Duinweg 37 in Drunen. De milieustraat is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Jaarwisseling
Op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag is het waarschijnlijk tussen de 7 en 10 graden, wat 6 tot 8 graden kouder is dan vorig jaar. Die jaarwisseling was met zowel de warmste 31 december als 1 januari de warmste sinds het begin van de metingen. Rond middernacht ligt de temperatuur deze jaarwisseling tussen de 4 tot 8 graden. Hoewel de voorspellingen voor later volgende week nog onzeker zijn, wordt het mogelijk kouder en neemt de kans op winterse neerslag toe.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen