Eerste Blog van 2024 door college gemeente Heusden

Foto: Gemeente Heusden

Ook dit jaar geven we u via onze blogs graag een kijkje in het werk van het college. Elke twee weken schrijft een van de collegeleden een nieuwe blog. Samen met de redactie van Heusden.nieuws.nl delen we die dan online. Deze eerste blog van 2024 schrijven we met zijn allen.

Veel geluk en gezondheid in 2024!
Namens het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie wensen wij u veel geluk en gezondheid in 2024!
We hopen er samen met u allen komend jaar weer een jaar van te maken waarin we ons samen thuis voelen in Heusden. Daar hebben wij het volste vertrouwen in. Heusden kent vele bruisende verenigingen, mooie horeca, fijne winkels en honderden vrijwilligers die er ieder jaar in slagen onze kalender te vullen met mooie activiteiten. Zo ontmoeten we elkaar, bewegen we samen en genieten we van sport, cultuur, lekker eten en drinken en gezellig winkelen.

Waar werken wij aan in 2024?
Als college gaan we ook in 2024 hard aan de slag om Heusden nu en voor straks die fijne gemeente te laten zijn waar we ons samen thuis kunnen voelen. Dit jaar geven we ruim €52 miljoen uit aan gezondheid, werk en inkomen, ondersteunen van jeugd, maatschappelijke ondersteuning en armoedebestrijding.  Meer dan een derde van onze begroting gaat naar deze belangrijke thema’s. Meer hierover leest u in het programma Sociaal domein.

Ondernemers, inwoners, verenigingen, instellingen en woningbouworganisaties zijn actief bezig hun omgeving duurzamer te maken. Aan duurzaamheid, milieu en afval geven we ruim €12 miljoen uit. Dat geld gaat vooral naar beheer en onderhoud van de riolering en naar afvalinzameling en afvalverwerking. Naar beide gaat zo’n €4,2 miljoen. Hierover leest u meer in het programma Duurzaamheid, milieu en afval.

Naar bouwen en wonen gaat tenslotte ruim €21 miljoen. Bijna € 18 miljoen daarvan zijn kosten die we maken voor bijvoorbeeld de aankoop van grond, bouwrijp maken van grond en het inrichten van de openbare ruimte. Met deze kosten maken we het als gemeente mogelijk om ergens woningen te bouwen.

Heusden hoort ook met deze begroting nog steeds niet bij de duurdere gemeenten van Nederland.

Communicatie
Wilt u komend jaar meer weten over wat we als gemeente allemaal doen? Dan hebben we een hele reeks communicatiemiddelen voor u klaar staan. Kies vooral wat het beste bij u past! U vindt het overzicht op onze website.

Voor nu wensen we u het allerbeste voor 2024!

Willemijn van Hees
Martijn van Esch
Peter van Steen
Johan Meesters
Thom Blankers

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen