Afvalstoffendienst stopt tijdelijk met inzameling afval

Foto: Gemeente Heusden

Op vrijdag 2 februari zijn op last van Nederlandse Arbeidsinspectie de werkzaamheden in de overslaghal van de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch stilgelegd. De Afvalstoffendienst had eerder al besloten om het bedrijfsmilieustation als onderdeel van het overslaghal op de locatie Treurenburg te sluiten.

De Afvalstoffendienst stopt per 5 februari, tijdelijk met afval inzamelen. Voor Heusden betekent dit waarschijnlijk twee weken geen inzameling van PMD-afval en oud papier. “Dit is natuurlijk echt een rotbericht net nu er voor onze inwoners veel veranderd met de inzameling van PMD-afval en oud papier. Ook die verandering is ingegeven door een keuze bij de Afvalstoffendienst. Ook de combinatie met Carnaval is natuurlijk heel vervelend”, zegt wethouder Jeroen van den Bosch.

men probeert de gevolgen voor onze inwoners zoveel mogelijk te beperken. Daarom is de wethouder in overleg met wethouder Ralph Geers, die bij de gemeente ’s-Hertogenbosch verantwoordelijk is voor de Afvalstoffendienst.

Onveilige situatie overslaghal Afvalstoffendienst
De Afvalstoffendienst schrijft in een eigen nieuwsbericht dat de keuze is gemaakt omdat op vrijdag 2 februari de werkzaamheden in de overslaghal van de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn stilgelegd. Dit gebeurde op last van de Nederlandse Arbeidsinspectie. De Afvalstoffendienst schrijft verder dat de dienst eerder al had besloten om het bedrijfsmilieustation als onderdeel van het overslaghal op de locatie Treurenburg te sluiten. Dit om het aantal vervoersbewegingen te verminderen. Omdat dit nu niet voldoende blijkt te zijn en dus de onveilige situatie binnen de overslaghal nog steeds aanwezig is, sluit de Afvalstoffendienst nu de hele overslaghal.

Gevolgen voor inwoners beperken
“We wisten dat er problemen waren met de overslaghal, maar dat de overslaghal nu helemaal sluit is een onaangename verrassing”, zegt wethouder Jeroen van den Bosch. “We worden nu overvallen door dit bericht en kijken wat de Afvalstoffendienst en wij zelf als gemeente kunnen doen om de gevolgen voor onze inwoners te beperken”. Zodra we daar meer over weten, communiceren we dit via al onze communicatiekanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen