Bouwen en wonen: Waar werkt Heusden de komende jaren aan?

Foto: Gemeente Heusden

Iedereen moet zich thuis voelen in Heusden. Daarom heeft het bouwen van nieuwe woningen een hoge prioriteit. Dus is er werk aan de winkel. Men bouwt woningen naar behoefte. Dat doen ze voor alle doelgroepen en in alle kernen.

Hierover vind je meer informatie op www.heusden.nl. Daar vind je bijvoorbeeld meer informatie over De Grassen, De Gorsen en Geerpark. Je vindt er ook de wijkwebpagina’s. Op www.heusden.nl/oudheusden lees je meer over De Oosters. Op www.heusden.nl/vliedberg vind je meer over de flexwoningen Hoge Heide. En op www.heusden.nl/nieuwkuijk staat meer informatie over woningbouw Vlijmen-West.

Wat willen we bereiken?
In de Begroting 2024 staat wat we willen bereiken. We willen in de periode 2023-2030 ongeveer 2.400 woningen toevoegen. Daarvan moeten er ongeveer 1.600 betaalbare woningen zijn. Dat zijn huurwoningen tot € 1.000 en koopwoningen tot € 355.000. Ongeveer de helft van deze 1.600 woningen zijn sociale huur. De komende twee jaar gaat het om ongeveer 950 nieuwe woningen, waarvan 300 in de sociale huur.
We zoeken ook nog naar plekken om ongeveer 1.000 nieuwe woningen te bouwen. Verder gaan we het aantal woonwagenstandplaatsen uitbreiden op de locaties Heesbeen en Drunen.

Partners
Dit doen we als gemeente natuurlijk niet alleen. We werken nauw samen met Woonveste en andere partners zoals ontwikkelaars en de bouwers.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen