Blog van wethouder Peter van Steen

Foto: Gemeente Heusden

Wethouder Peter van Steen heeft zijn tweede blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin hij vertelt over zijn werk als wethouder. Deze blog verschijnt op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze blog van Peter gaat o.a over sport- en beweegvisie, voor iedereen en samen doen.

Beste Heusdenaren,

Binnen het college is bewegen en gezondheid een van de onderwerpen waar ik me mee bezig mag  houden. Ik vind dit een erg belangrijk onderwerp! Sporten en bewegen zijn doel én middel. Het doel is om weer meer mensen voldoende te laten bewegen. Maar dit is ook een middel. Sporten en bewegen zijn goed voor je gezondheid en voor je persoonlijke ontwikkeling. Ze zorgen er ook voor dat ‘samen’ in samenleving werkelijkheid blijft. Samen leven, samen bewegen!

Sport- en beweegvisie
Het college stelt de gemeenteraad voor om de ‘Sport- en beweegvisie Heusden 2024’ vast te stellen. Waarschijnlijk staat dit op de agenda van de raadsvergadering van 2 april. De visie gaat onder andere over hoe de gemeente verenigingen ondersteunt, op welke doelgroepen we extra inzetten en hoe wij als gemeente aankijken tegen onze voorzieningen. Dit gaan we vertalen in een uitvoeringplan. Het eerste verwacht ik eind dit jaar.

Voor iedereen
We willen in Heusden dat sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. En blijft! Verder willen we natuurlijk een gevarieerd aanbod. Sporten, bewegen en de voorzieningen hiervoor die passen bij nu. Het maakt niet uit of dit bij een sportvereniging is, bij een commerciële aanbieder  of op eigen initiatief van inwoners. Voorzieningen om te sporten en te bewegen kunnen er bij een vereniging zijn of in de openbare ruimte. Zo kunnen we er voor zorgen dat er voor iedereen dicht bij huis de mogelijkheid is om te sporten en te bewegen.

Samen
We doen dit in Heusden samen. Samen met onze partners zoals Stichting De Schroef, met verenigingen, met aanbieders van sporten en bewegen en natuurlijk met onze inwoners. Gelukkig zijn er steeds meer partijen die zich inzetten voor sporten en bewegen. Een mooie ontwikkeling!

Ik hoop natuurlijk dat onze gemeenteraad de visie vaststelt. Daar heb ik veel vertrouwen in, omdat ik weet hoe belangrijk we sporten en bewegen in Heusden vinden. Daar werken we als Heusdense politiek ook al aan sinds 2014.

Tot een volgende blog!

Peter van Steen Wethouder van sporten en bewegen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen