Escaperoom-ervaring om schuldentaboe jongeren te doorbreken

Foto: Gemeente Heusden

Steeds meer jongeren hebben geldproblemen en maken schulden. Daarom werken de gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand samen aan een interactief lespakket over geld. Deze lessen helpen jongeren te begrijpen hoe geldproblemen ontstaan en hoe ze schulden kunnen voorkomen.

Consulenten schuldhulpverlening van de drie gemeenten gaan deze lessen geven aan derdeklassers in de Langstraatregio. Tijdens de lessen gebruiken ze de Schuldenescape: een Escapekoffer met leuke uitdagingen.

Lastige thema’s combineren met fun
De Schuldenescape combineert lastige thema’s met fun, met als doel het doorbreken van het schuldentaboe onder jongeren. Dit nieuwe middel laat jongeren ervaren wat het is om met stress te leven door schulden. Ze leren ook hoe die stress het oplossingsvermogen aantast. Door de escaperoom-ervaring voelen jongeren sneller de ruimte om hun eigen zorgen te delen en beseffen ze dat het belangrijk is om op tijd hulp te vragen.

Wethouder Thom Blankers (Heusden)
“Een escaperoom om jongeren te helpen aan schulden te ontsnappen. Zo werken we in De Langstraat samen om jongeren te helpen. Want schulden zijn altijd erg om te hebben, maar als je jong bent helemaal. Praten over schuld hebben is moeilijk. Meedoen aan ‘Schuldenescape’ is leuk én leert hoe je een goede start kunt maken met je geldzaken. Dat voorkomt problemen! Heusden werkt dan ook graag samen met Waalwijk en Loon op Zand met ‘Schuldenescape’.“

Wethouder Tess van de Wiel (Loon op Zand)
“Ik vind het cruciaal dat jongeren snappen hoe ze met geld moeten omgaan. Een belangrijke stap hierbij is om het taboe op schulden te doorbreken. Door inzet van de Schuldenescape leren jongeren spelenderwijs signalen herkennen die tot schulden kunnen leiden. Dit kan veel geldproblemen voorkomen. En het mooie is, wij doen dit in Loon op Zand niet alleen. Samen met Heusden en Waalwijk zorgen we ervoor dat jongeren in De Langstraat een goede start maken met hun geldzaken. Dat geeft mij echt een goed gevoel!”
Wethouder Dilek Odabasi-Seker (Waalwijk)
“Deze ervaring is een geweldige manier om het thema ‘omgaan met geld en schulden’ onder onze jongeren bespreekbaar te maken en ze te laten voelen hoe het is om schulden te hebben. We geven jongeren hiermee tips en handvatten mee voor de toekomst.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen