Gemeenteraad, wethouders en burgemeester bezoeken Vijfhoeven en de Grassen

Foto: Gemeente Heusden

Vrijdag 22 maart bezochten gemeenteraadsleden, wethouders en fractieondersteuners de Vijfhoeven en de Grassen. Onder leiding van Buurt Bestuurt Vijfhoevenlaan maakten ze een interessante wandeling door de wijken waarbij diverse thema’s werden besproken. Bijvoorbeeld de behoefte aan nieuwbouw voor de basisschool, maar ook verkeersveiligheid en ouderenzorg kwamen uitgebreid aan bod.

Het wijkbezoek startte op basisschool de Bussel. Na een warm welkom door wijkwethouder Thom Blankers en Cindy van Gestel van Buurt Bestuurt Vijfhoevenlaan was het woord aan Alice van Beers, directeur van de basisschool. Zij vertelde dat de school nu erg krap in zijn jasje zit. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen flink gestegen. Op dit moment zijn er 405 leerlingen verdeeld over 16 groepen en meerdere locaties. Nieuwbouw is daarom ook zeer gewenst. Het geeft niet alleen letterlijk meer beweegruimte, maar biedt ook mogelijkheden voor onderwijsvernieuwingen zoals bewegend leren.

Jeugd
Een ander aandachtspunt waar de school tegen aan loopt is overlast en vandalisme op het schoolplein door oudere jeugd. Het schoolplein is daarom momenteel ‘dicht’ na schooltijd. Dat is erg jammer voor de schoolkinderen van de wijk die elkaar hier nu na school niet kunnen ontmoeten. Zeker omdat er niet veel andere plekken zijn in de wijk waar dit wel kan. Het bruggetje met de plannen voor het speelveld op de Bizetlaan was dan ook snel gemaakt.

Cindy van Gestel van Buurt Bestuurt presenteerde de plannen om het huidige speelveld aan de Bizetlaan op te knappen en er een inclusieve ontmoetingsplaats van te maken. Het plan biedt voor ieder kind (jong tot oud) wat wils. Amy, moeder van een zoontje met een beperking, vertelde wat voor toegevoegde waarde een inclusieve speelplek heeft. De plannen voor de nieuwe speel- en ontmoetplek zijn dan ook enthousiast ontvangen door de wijkbewoners. Voor de financiering doet de wijk graag voor een gedeelte beroep op de gemeente. Het plan kan in fases worden uitgevoerd en bekostigd.

Ouderen
Niet alleen bij de jeugd, ook bij de ouderen van de wijk werd stilgestaan. Het gezelschap bracht ook een bezoek aan Het Gastenhuis in de Grassen. Ze maakten kennis met de locatie en hoorden hoe de 22 bewoners er wonen ‘zoals thuis’. Het Gastenhuis kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak. Bewoners hebben eigen regie en bepalen zelf hoe hun dag eruit ziet. De verbinding met de wijk is ook erg belangrijk voor de bewoners. Daarom worden er regelmatig samen activiteiten georganiseerd met Buurt Bestuurt Vijfhoevenlaan. Zoals een sinterklaasbezoek of een NL Doet dag.

Verkeersveiligheid & GOL
Hekkensluiter van het wijkbezoek was Leo Smeets. Namens de bewonersvereniging Vijfhoevenlaan deelde hij hun zorgen voor de (toekomstige) situatie op de Vijfhoevenlaan. Daarbij kwamen twee aspecten aan bod: de gezondheidssituatie en de verkeerssituatie. De bewonersvereniging ziet graag dat de naburige geitenboerderij en andere locatie krijgt om de gezondheid van de wijk te waarborgen. Daarnaast maken zij zich zorgen over de ontwikkeling van de Vijfhoevenlaan met de plannen die er liggen voor de GOL (Gebiedsontwikkeling Oosteljke Langstraat). Deze zorgen gaan om snelheid, geluidshinder, toekomstige drukte en de smalheid van de weg. Gelukkig is het contact tussen bewonersvereniging en gemeente goed. Bewoners voelen zich gehoord en de gemeente gaat goed om met inspraak, aldus Leo Smeets. Het is goed om in gesprek te blijven.

Geslaagd bezoek
Het wijkbezoek werd afgesloten op het gemeentehuis in Vlijmen. Daar was ruimte om nog even na te praten en ervaringen en inzichten met elkaar te delen. De gemeenteraadsleden, fractieondersteuners, wethouders en burgemeester gaan vol informatie en ideeën weer naar huis. Bedankt Vijfhoeven en de Grassen!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen