Komende weken controle op hondenbelasting in gemeente Heusden

Foto: Pixabay

Ben je in het bezit van één of meerdere honden? Dan weet je ongetwijfeld dat je verplicht bent hondenbelasting voor deze huisdieren te betalen. Voor alle zekerheid kondigt de gemeente Heusden hierbij aan dat de komende weken huis-aan-huis gecontroleerd wordt of van elke hond aangifte is gedaan.

De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs. Op verzoek wordt dit getoond. Treft een controleur bij jou thuis een hond aan die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan ontvang je van de controleur een aangifteformulier. Als je niet thuis bent en de controleur heeft het vermoeden dat op jouw adres één of meerdere honden gehouden worden die nog niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan laat hij een brief en een aangifteformulier bij je achter.

Wacht niet te lang met aangifte Heb je een hond en ben je nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen? Dan is het advies je daarmee niet te lang te wachten. Je loopt anders het risico een boete te krijgen. Voor het doen van aangifte kun je tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis in Vlijmen. Ook kun je digitaal aangifte doen via de website www.heusden.nl. Hier vind je ook meer informatie over de hondenbelasting en aanverwante producten.

Start en einde hondenbelasting
De hondenbelasting gaat in vanaf de eerste volledige maand dat je een hond hebt. Meld je de hond in de loop van het jaar af, dan betaal je hondenbelasting tot en met de maand van afmelden. Bij het afmelden moet je bewijsstukken overleggen, bijvoorbeeld een rekening of verklaring van de dierenarts dat je hond is overleden, afstandsverklaring aan een dierenpension, of een verklaring van overdracht aan derden.

Belastingtarieven
Het tarief voor het belastingjaar 2024 bedraagt voor een eerste hond € 59,40, voor een tweede hond € 87,12, voor een derde hond € 104,76 en voor een kennel € 296,64. Voorbeeld: Heb je twee honden dan betaal je het tarief voor de eerste hond plus het tarief voor de tweede hond. In dit geval is dat dus samen € 146,52 per jaar. Heb je drie honden, dan komt daar nog € 104,76 bij.

Heb je vragen? Neem dan contact op via 073 51 31 789, of mailen naar [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen