Willemijn van Hees voorgedragen voor tweede ambtstermijn als burgemeester van Heusden

Foto: Gemeente Heusden

De gemeenteraad van Heusden besloot op dinsdagavond 18 juni burgemeester Willemijn van Hees aan te bevelen voor nog eens zes jaar als burgemeester van Heusden. Willemijn van Hees is sinds november 2018 burgemeester van Heusden.

“Wij zijn er trots op dat Willemijn van Hees de afgelopen zes jaar onze burgemeester is geweest”, zei René Broos namens de vertrouwenscommissie. Die bestaat uit de fractievoorzitters in de gemeenteraad. “De gemeenteraad kijkt uit naar een voortzetting van de samenwerking en spreekt met dit besluit het vertrouwen in haar uit.” Namens de hele gemeenteraad feliciteerde plaatsvervangend voorzitter Hannie van den Dungen de burgemeester met het besluit. De burgemeester bedankte de gemeenteraad voor de fijne samenwerking: “Het is elke dag genieten in Heusden. Ik heb zin in het vervolg.” Met een knipoog vergeleek ze het wachten op het besluit van de raad met de Heusdense scholieren die de afgelopen weken moesten wachten of ze geslaagd waren voor de middelbare school.

Koninklijk Besluit
De gemeenteraad stuurt de aanbeveling naar commissaris van de Koning Ina Adema. De commissaris zal de aanbeveling vervolgens met haar advies doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die bereidt het Koninklijk Besluit voor de herbenoeming voor.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen