Wie helpt/sponsort Michelle Schreuders mee?

Vandaag was er  in Buurthuis De schakel te Oudheusden een oliebollenverkoop.Oliebollen €0,55 per stuk of 11 stuks voor 5 euro. Boeken en cd’s 1 euro per stuk, airplants 9,95 en sleutelhangers 9,95 en alle opbrengst daarvan schenkt de Schakel aan de actie van Michelle Schreuders voor meer onderzoek naar de ziekte ALS!

“Begin dit jaar heeft Heleen haar schoonzus/tweelingzus van Jaap te horen gekregen dat ze ALS heeft. Als zij kan strijden tegen deze slopende ziekte dan ik ook”zegt Michelle. “Zij sterk, ik sterk. Samen nog sterker om deze challenge aan te gaan en zo geld in te zamelen voor meer onderzoek naar ALS” Op 29 mei gaat ze de Mont Ventoux beklimmen

Wie helpt/sponsort haar mee???  https://www.tourduals.nl/actie/michelle-schreuders?locale=nl

Wat is Tour du ALS
Wat in eerste instantie bedoeld was als een fietstocht in Frankrijk voor een besloten groep, is uitgemond in een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS.
Gert-Jan Pijl, projectleider en mede-initiatiefnemer van de Tour du ALS: “Eind 2011 nam ik contact op met Stichting ALS Nederland. Wij, familie en vrienden, wilden naar de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor ALS omdat Gijs van de Water, vader van mijn echtgenote Irmgard, aan deze ziekte leed. Tegelijkertijd nam Bernard Bos, voormalig directeur van scholengemeenschap De Oosthoek in Hardenberg, ook contact op met ALS Nederland. Bij een 33-jarige collega, Marlinda Tamminga werd de diagnose ALS vastgesteld, een half jaar nadat zij bevallen was van haar derde kindje. Zij motiveerde Bernard om samen met collega’s de uitdaging aan te gaan en te fietsen voor het goede doel. Beide plannen bereikten ALS Nederland waarna PR & Events manager Ineke Zaal een meeting initieerde in het midden van het land. Al snel was de Tour du ALS een feit. Het mooiste vind ik dat dit evenement is ontstaan vanuit het familiegevoel met als inspiratiebron de twee ALS-patiënten. We begonnen met een kleine 25 mensen en nu is de ‘familie’ uitgegroeid tot honderden deelnemers, ALS-patiënten en vrijwilligers die op bijzondere wijze een positieve bijdrage leveren in de strijd tegen ALS.” Tour du ALS streeft ernaar om voor de gemiddeld 1500 patiënten in Nederland jaarlijks maximaal 1500 deelnemers te generen die ieder €1500 bijeenbrengen.

Amytrofische Lateraal Sclerose (ALS)
Is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Gemiddeld leeft iemand nog maar 3 jaar nadat de diagnose gesteld is. De oorzaak is onbekend. ALS kan bij iedereen op volwassen leeftijd ontstaan en komt in alle landen voor. Wereldwijd lijden 350.000 mensen aan de ziekte. Nederland telt circa 1500 ALS-patiënten. Ieder jaar overlijden er 500 mensen, maar komen er ook weer zo’n 500 patiënten bij. Er bestaan, tot op de dag van vandaag geen medicijnen of therapie om deze vreselijke ziekte te kunnen behandelen of te genezen.

Foto’s Nadine Couwenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen