Tweede Kermisproloog Haarsteeg met strijd om de koers-en borreltjes trui groot succes

Afgelopen zaterdag stond de 2e editie van de kermisproloog op het programma. Een korte  fiets tijdrit zoals in elke grote wielerronde plaatsvindt. De kermis in Haarsteeg is verzet naar het eerste weekend van September en de Kermisproloog was vorig jaar geboren.

Na de officiële opening  van de kermis in Haarsteeg door Wethouder Thom Blankers begon om 15:30u de start van de proloog, waarin drie serieuze ‘beklimmingen’ zijn opgenomen. Col de Kaay bij de start, Col de Gooy richting oude haven, en col de fort bij Hedikhuizen.
Start en finish zijn bij de Steeg, een bewuste keus, aldus William van Son van organisatiecomité, het dorpscafe “De Steeg” is van en voor de inwoners van Haarsteeg. Het is en moet het kloppend hart van het dorp worden. Het startschot werd dit jaar gegeven door Floor van de Brandt, bekend van schaatsen. Dit jaar is Floor gestopt met schaatsen en stond ze open om het startschot bij iedere klasse van de kermisproloog te geven.

Dit jaar konden alle deelnemers ook nog op gezegend rondje rekenen de Nonnen, Nondezju en Nondejen brachten de zegening uit. De winnaars moesten natuurlijk nog wel even langs de Nonnen of alles positief was verlopen. Als laatste kwam ook de kermisklasse “iets met een fiets” waar er een heuse strijd was om een collectors item de “borreltjestrui”. De borreltjestrui werd gewonnen door team Alexander Johannessen en Jos van de Wiel. De snelste in deze klasse waren John en Chantal van Gestel op de tandem.

De eerste tijden werden gezet door de jeugd t/m 14 jaar. De winnaar van de koerstrui in deze categorie is Bart van Bijnen met een gemiddelde van 32,3km per uur op een lengte van 5.300m.
Bij de dames ging Linda Pulles er met de koerstrui vandoor met een gemiddelde van 35,9km/u op parcours lengte van 6700m. Bij de heren liefhebbers was Fausto van Tuijl de snelste met een gemiddelde van 39,2km/u. Daarna kwamen de echte vedetten, categorie amateurs, hier was Maikel Stam, jawel, zoon van Arnold Stam met een gemiddelde van 45,8km/u de snelste op de 6700m.

Met 90 deelnemers aan de start en mooi weer kunnen we zeker spreken van een groot succes daar we op 60 hadden gerekend aldus William van Son. Volgend jaar op 5 september 2020 gaan we het grootser aanpakken om meer dan 100 deelnemers te krijgen. De start zal in ieder geval anders worden.

Foto’s Roland van Riel en Kermisproloog

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties