Nieuwkuijk naar finale na een bizarre ontknoping

Er zijn van die wedstrijden die je nooit meer vergeet als je erbij bent geweest. Het duel tussen Nieuwkuijk en SC Gastel was er zo eentje. In de verlenging pakte Kuijk de overwinning en mag
komende zondag wellicht historie schrijven tegen Reusel Sport.

Dat er een verlenging aan te pas zou komen, had na 44 minuten niemand verwacht. Door doelpunten van Brent de Wijs en Rick van Buul, die vlak voor rust scoorde, had Kuijk een meer dan verdiende voorsprong genomen. Sterker nog, als Coert Doomen niet in een glansvorm had verkeerd, had de hij nog wel een keer of vier de gang naar het net moeten maken. SC Gastel had nog helemaal niks laten zien, maar kwam pal voordat de thee werd geserveerd uit het niets op 2-1. Na rust drongen de gasten wel aan, maar was Kuijk gevaarlijker. Dat werd uitgedrukt in een tweede treffer van Van Buul. Wedstrijd leek gespeeld, maar dat was dus niet het geval. SC Gastel kwam in extremis toch nog op gelijke hoogte, al stond de opponent nog maar met tien man op het veld.

In de verlenging leek er geen beslissing te vallen. Totdat Rihano Rockx in de 118 e minuut moederziel alleen voor Dave Tausch opdook, de Kuijkse doelman redde de meubelen. Vijftien seconden later scoorde invaller Max Raijmakers. SC Gastel droop af, want gedegradeerd uit de tweede klasse. Nieuwkuijk feestte, de spelers werden bedolven onder schouderklopjes en handgeklap. “Dit is heel bizar, want we hadden we hadden het lang en breed af moeten maken”, vond Brent de Wijs. “Maar dat zo’n manier de finale is toch het allermooist.” Max Raijmakers glunderde van oor tot oor. “In nacompetities weet ik meestal iets extra’s te brengen. Vandaag ook.” Hij is aan zijn allerlaatste seizoen bezig. “Afscheid nemen met promotie, dat zou geweldig zijn.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.