VV Nieuwkuijk begint sterk aan competitie

VV Nieuwkuijk is voortreffelijk begonnen aan de competitie met twee overwinningen. In Drunen won het het met 0-5 van RKDVC, Haarsteeg won ook, SC Elshout hield een punt over tegen BMC uit Berlicum, FC Drunen pakte een mooi resultaat door met 3-6 te winnen bij SCZ, zaterdag vierdeklasser kon het thuis niet bolwerken tegen Margriet (1-2), HHC ’09 had vrijaf.

De derby tussen de derdeklassers RKDVC en Nieuwkuijk aan de Sportlaan in Drunen werd nooit spannend: 0-5. In derde minuut namen de gasten al de leiding, een wat gelukkig doelpunt van spits Brent de Wijs. Uit een hoekschop viel de bal via zijn been tegen de touwen: 0-1. RKDVC hing meteen in de touwen, een furieus aanvallend en uitstekend spelend Nieuwkuijk wilde meteen doordrukken. Dat lukte niet meteen, en dat hadden de Drunenaren te danken aan de pas negentienjarige Wessel van Esch, overgekomen van FC Den Bosch Onder 20. Maar rond de twintigste minuut was hij kansloos op een poeier van Rick van Buul, waar een aanval om te smullen aan vooraf ging.

Voor de rust kon RKDVC geen potten breken, erna kreeg Simon van der Werff binnen een paar minuten een geweldige kans voor de aansluitingstreffer. Hij miste. De aanvaller was in het tweede bedrijf toch al ongelukkig, daardoor hoefde doelman Daan Dekkers, die een verleden heeft bij RKDVC, geen schot tussen de palen te verwerken. “Of ik me vandaag liever had willen onderscheiden tegen mijn oude club? Nee, niet per se. Als ik maar met een clean sheet van het veld zou kunnen stappen, daar ging het me om.” In de laatste vijf wedstrijden is hem dat al gelukt.

Mats van Bokhoven was dé pechvogel bij RKDVC: hij kopte na een voorzet van Milan van Esch de bal steenhard tegen de touwen. John van Dommelen en invaller Toebak schminkten de thuisclub, die nog zonder punten is, helemaal af: 0-5.

Margriet wordt gezien als een favoriet om de titel. Maar de Ossenaren gingen zondagmiddag onderuit bij Haarsteeg: 2-1. Het was de eerste zege voor Jelle Hakkert in zijn functie als hoofdtrainer.  Vlak voor en na rust sprintte de thuisclub van zijn opponent weg door treffers van Jeroen Vissers en Ruben Achten. Margriet eindigde het duel met slechts negen spelers. Een makkie dus? Hakkert: “Zeker niet. Voor de rust zijn we een paar keer door het oog van de naald gekropen. Ook twee mannetjes meer hadden we het lastig, was het pompen of verzuipen. Eerlijk is eerlijk: we hebben wat meer gekregen dan was verdiend.”

Vierdeklasser SC Elshout harkte tegen BMC zijn eerste punt binnen: 0-0. Voor beginnend hoofdcoach Roy Fitters voelde het als een bonuspunt. “Ik had ingeschat dat we na drie wedstrijden op nul zouden staan, want we treffen daarin heel sterke tegenstanders. Dit puntje hebben we verdiend met tegenhouden, meer zat er niet in. Mij hoor je niet klagen, ik ben er dik tevreden over.”

Khalid Boubkar boekte met FC Drunen bij SCZ zijn eerste grote succes als hoofdtrainer: 3-6. In dit duel was er een hoofdrol voor Tugsad Kali. Binnen de minuut had de ex-voetballer van RKDVC al zijn visitekaartje afgegeven, in de slotfase maakte hij het dozijn vol. “En”, zegt Khalid, “Tugsad was bij alle doelpunten betrokken.” Vorig seizoen trainde het goudhaantje niet altijd mee, toch werd op opgesteld. Onder Boubkar kom je daar niet mee weg. “Tugsad weet dat, hij is er altijd. Met trainen word je beter, vandaag is dat weer eens bewezen.”

HHC’09 was afgelopen zondag vrij.

Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys ging thuis onderuit tegen Margriet: 1-2. De Ossenaren waren behoorlijk gemankeerd. Maar liefst negen basisspelers ontbraken, want zij moesten naar een uitvaart. Spelers van het vierde vulden die gaten op. Het was genoeg om de rood-zwarten pijn te doen, ook te wijten aan eigen doelpunt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.